“de boeken van Terra Fabula, het zilveren labyrint” Peter Dewillis

terra fabula deel 2 9789463080750/2017

Peter Dewillis, uitgeverij Zilverbron

Vorig jaar las ik het eerste deel over Terra Fabula en ik was verkocht. Wat een heerlijk boek is het (lees hier mijn recensie). Zeker voor liefhebbers van de boeken van Harry Potter en Narnia kan ik deze titel ten zeerste aanraden! Een heerlijke magische wereld met twee stoere kinderen in de hoofdrol. Nou ja in het begin nog niet zo stoer maar ze worden het wel… In deel 1 maakt de lezer samen met William en Martha kennis  met deze wereld en moet je met een enorme cliffhanger wachten op dit deel om te weten hoe het verder zou gaan. Dus de lat lag behoorlijk hoog…

Inhoud: De magische wereld verkeert aan de rand van de afgrond. Griselda heeft de oorlog verklaard aan iedereen die haar tegenwerkt en deinst nergens voor terug. De volkeren verzamelen zich om de heerseres te verslaan, maar de verboden Magicae krijgt Terra Fabula steeds meer in zijn greep. Williams leven wordt door het gif van de eeuwige slaap bedreigt en ook de zoektocht naar hulp om hem te genezen is niet zonder tegenslagen. Martha en William moeten  de mysterieuze aanwijzingen van koning Eldrick proberen te vinden en zijn raadsels op zien te lossen om zo de strijd aan te kunnen met Griselda.

Het verhaal gaat wederom van start met een voorwoord van de auteur. Met de nodige humor wordt je behoorlijk nieuwsgierig gemaakt (al was ik dat wel) en wil je niets liever dan beginnen aan het verhaal. En onmiddellijk zit je weer in deze fantasierijke wereld.

Het verhaal sluit mooi aan bij het dramatische einde van het eerste deel en de kinderen vervolgen hun tocht. De schrijver weet de bijzondere wereld van Terra Fabula mooi te omschrijven en naast de nodige actie en mystiek zit er ook veel humor in het verhaal. Erg leuk is de manier waarop enkele voetnoten en spreuken in het verhaal zijn verwerkt.

Verder zou een fantasy verhaal geen fantasy verhaal zijn als er geen vreemde figuren opdraven en aparte namen worden gebruikt. De manier waarop dit in dit verhaal is gedaan doet niet eenmaal je wenkbrauwen fronsen want het is heel natuurlijk in het geheel meegenomen en ze spreken voor zich. Alsof je je hele leven al vertrouwd bent met deze wezens in deze wereld. De schrijfstijl is heerlijk en je vliegt door het boek heen terwijl het toch een aardig boek is van ruim 380 pagina’s.

Voor mij was het sprookje weer veel te snel uit. Ik had ook enige twijfel of het wel echt was afgelopen ook al is het tweeluik  mooi afgesloten. Na een goede spanningsopbouw komen de hoofdpersonages tot een confrontatie met Griselda en schuiven de losse puzzelstukjes, als die er voor de lezer nog waren, in elkaar. Maar hoewel de laatste regels een gesloten einde aangeven kan je er toch een opening in zien tot meerdere verhalen over Terra Fabula, want zo’n wereld met zulke figuren daar raak je toch niet over uitgelezen? Toen ik hoorde dat er een volgend tweeluik op stapel stond, werd ik daar weer helemaal blij van. ( nu mijzelf inhouden de schrijver niet te gaan stalken met de vraag of het al af is….)

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

4 Comments

  1. Pingback: Update TBR-pile maart… | conniesboekkies

  2. Pingback: Kinderboeken in het zonnetje: de boeken van Terra Fabula van Peter deWillis | conniesboekkies

  3. Pingback: ” de boeken van Terra Fabula: de vervloekte orakelsteen” Peter deWillis | conniesboekkies

  4. Pingback: ” de boeken van Terra Fabula : De kristallen tempel ” Peter deWillis | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s