” de boeken van Terra Fabula : De kristallen tempel ” Peter deWillis

download (3).jpg9789463081603/2019

Peter deWillis, uitgeverij Zilverbron

Het begon met een boek, een mooi sprookje, een tweeluik. Gelukkig kwam er na het tweeluik een tweede tweeluik waar dit deel twee van is… Volg je mij nog?  Het tweede deel van het tweede tweeluik.. is het dan nu voorbij?  Persoonlijk was ik blij dat het niet bij één tweeluik bleef en ik vind dat een vervelend woord en we houden het daarom gewoon op een fantastische fantasie-reis die nog steeds niet voorbij is ( kan zijn) .

De Koningskinderen William en Martha zijn op zoek jaar de laatste overgebleven Giften van de ELdred, deze staan voor vijf deugden waarmee zij het kwaad kunnen overwinnen. Een eeuwenoude vloek die de magische wereld bedreigt zouden ze er mee kunnen opheffen. Helaas worden de krachten van  Het Boze steeds sterker en werken de Koningskinderen flink tegen. Een strijd tegen het duister en de elementen want als de bloedmaan verschijnt is de ondergang nabij…

Het is heerlijk om de bekende figuren weer tegen te komen op hun spannende reis om het kwade te overwinnen. Geesten, spoken, feeën, dryades en andere fantasiefiguren leven in een bijzondere wereld. Zo mooi omschreven alsof je het in filmbeelden voor je ziet. ( Echt dit moet gewoon verfilmd worden!) .

Een heel dik boek (450 pagina’s !) is iets wat niet lekker vasthoudt en hoewel mijn armen begonnen te protesteren moest het wel in één keer uit. Het is namelijk een heel gemeen boek. Je MOET gewoon blijven lezen. Daar kan je niets aan doen, dat is de schuld van de schrijver. De spanningsopbouw is namelijk zeer subtiel en laat je gewoon bladzijde na bladzijde omslaan of je wilt of niet.. Het leest gewoon betoverend.

Het verhaal is net een stukje meer duister dan de vorige delen. De karakters hebben allemaal wel iets wat aanspreekt, zelfs sommige slechteriken voeren soms een innerlijke strijd waardoor je toch weer begrip voor ze kunt krijgen en hier een daar een geest met sarcastische humor, ik hou er van!

Mijn recensies van deze boeken worden saai omdat ik niets anders kan zeggen dat ze gewoon geweldig zijn en door iedereen gelezen moeten worden. De balans tussen spanning en humor maakt het prettig te lezen ook voor jongere lezers dus is het perfect voor jong en oud. En laat je niet afschrikken door het formaat, voor je het weet heb je het uit en snak je naar meer!

20190804_175743 Toen ik het boek aanschafte op Castlefest werd ik verwend met mooie goodies bij het boek en niet veel later viel er een plattegrond van Terra Fabula op mijn deurmat. Helemaal leuk voor de booknerd!

 

download (2).jpg

Lees hier mijn andere recensies:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s