Kinderboeken in het zonnetje: de boeken van Terra Fabula van Peter deWillis

In het kader van de zomermaanden leek het mij leuk om de komende (zomervakantie-) weken eens wat kinderboekentitels in het zonnetje te gaan zetten.  Het kunnen wat oudere titels zijn die ik de afgelopen tijd met plezier heb gelezen (of voorgelezen) en wie weet geeft het jullie wat leestips voor in de zomervakantie!

Peter DeWillis is het pseudoniem van Peter van Roermund. Naast theatermaker, theaterdocent en verhalenverteller nu ook schrijver van een magisch avontuur wat menig Narnia of Harry Potter fan zeker zal waarderen.

Het begon met een tweeluik over Terra Fabula : ” het vergeten koninkrijk “ en “het zilveren labyrint”. Met weemoed sloot ik het tweede boek en misschien wel het laatste verhaal van deze fantasievolle wereld waar nog veel over verhalen over verteld konden worden. Gelukkig dacht de schrijver hier ook zo over en is net een nieuw verhaal verschenen. “de vervloekte orakelsteen” hoop ik volgende week op Castlefest te halen om vervolgens weer in deze mooie wereld te verdwijnen.

Het verhaal speelt zich af in het Londen van 1897, de ouders van de twaalfjarige tweeling William en Martha zijn ontdekkingsreizigers en gaan op expeditie in opdracht van het Brits Museum. Ze willen echter niet vertellen waar ze heen gaan en na korte tijd zijn ze vermist en wachten de kinderen tevergeefs op hun ouders. Op oudejaarsavond krijgen ze het vreselijke bericht dat ze hun ouders nooit meer zullen zien.

Ze worden opgehaald door twee excentrieke dames die vertellen dat ze de tantes van William en Martha zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen in het verre Cornwall. Daar ontdekken William en Martha de ware toedracht over het verlies van hun ouders en ontdekken ze dat de bloedlijn van hun familie teruggaat naar een wonderlijk verleden. Ze zijn de erfgenamen van een magisch koninkrijk en zij zijn de enigen die dit rijk kunnen redden van de ondergang. Ze belanden in een strijd waarin elk sprookje dat ooit is geschreven voor altijd verloren kan gaan en zal worden vergeten.

In het tweede deel verkeert de magische wereld  aan de rand van de afgrond. Griselda heeft de oorlog verklaard aan iedereen die haar tegenwerkt en deinst nergens voor terug. De volkeren verzamelen zich om de heerseres te verslaan, maar de verboden Magicae krijgt Terra Fabula steeds meer in zijn greep. Williams leven wordt door het gif van de eeuwige slaap bedreigt en ook de zoektocht naar hulp om hem te genezen is niet zonder tegenslagen. Martha en William moeten  de mysterieuze aanwijzingen van koning Eldrick proberen te vinden en zijn raadsels op zien te lossen om zo de strijd aan te kunnen met Griselda.

Je verdwijnt in een wereld vol magie en verwondering. De schrijver weet je te betoveren met zijn beschrijvingen en je ziet het gewoon voor je. Eigenlijk wil je niets liever dan er midden in zitten.   Voor liefhebbers van Narnia en Potter is dit gewoon een must-read.
Persoonlijk vind ik dat Potter zijn bezem wel aan de wilgen kan hangen want de wereld van Terra Fabula is veel magischer.  Uitermate geschikt voor jongere lezers en ik kan niet wachten tot ik dat derde boek kan bemachtigen volgende week. Ik denk dat ik dat maar doe voor ik naar huis ga dan kan ik daarna gelijk op de bank met mijn boek en ontsnappen aan de werkelijkheid.

De boeken zijn uitgegeven bij uitgeverij Zilverbron, de afbeeldingen van de covers zijn van de site van de uitgeverij.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: ” de boeken van Terra Fabula: de vervloekte orakelsteen” Peter deWillis | conniesboekkies

  2. Pingback: The Friday Five : vijf auteurs die meer aandacht verdienen | conniesboekkies

  3. Pingback: ” de boeken van Terra Fabula : De kristallen tempel ” Peter deWillis | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s