“Diabolik”Tom Thys

diabolik-voorkant 9789463080637/2016

Tom Thys, uitgeverij Zilverspoor

Tom Thys schreef twee jaar geleden het mooie “volmaakt monster” een verhalenbundel waar ik heerlijk van genoten heb. Toen ik “diabolik” voorbij zag komen op sociale media voegde ik die meteen op mijn TBR-lijstje toe. Op “haunted castle” heb ik deze (gesigneerd en wel) aangeschaft en kon ik gaan genieten van deze 370 pagina’s dikke bundel.

Inhoud/achterflap: Diabolik is een afspiegeling van onze duistere verlangens, onze verborgen obsessies, de ware kleur van onze ziel, zonder maskers, zonder grenzen. Deze observatie valt uiteen in twaalf verhalen waarin de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging terechtkomen. Kunst en expressie blijken telkens de drijfveer die hen naar de afgrond van de samenleving dwingt.

Allereerst moet ik zeggen dat de cover zeer goed gekozen is ! Het straalt het macabere, duistere uit en dekt wat dat betreft de lading over de sfeer van de verhalen. Bij het eerste verhaal, Dokter Z, is gelijk de toon al gezet en net als bij de afsluiter Diabolik wordt een beetje bloed niet geschuwd. Nu hoeft horror niet perse bloed te bevatten en gaat het om de lezer te laten gruwelen maar met een beetje bloed hier en wat monsterlijke figuren daar lukt dat vaak wat beter. Had zijn bundel “volmaakt monster” meer variatie qua soort verhalen, humor met zwart randje tot gruwelijk en grotesk, blijft hij met deze bundel meer bij de horror die ik zeker kan waarderen.

De verhalen worden bijna filmische verteld. Daar bedoel ik mee dat ik ze gewoon levendig voor mij zie en het niet eens zo een gek idee zou vinden om ze te verfilmen. Een soort van “tales of the unexpected” maar dan de korte verhalen van Tom Thys, dat lijkt mij wel wat…

Met een zucht sloeg ik het boek dicht. Ook al is het een dikke pil was mijn leeszucht na deze twaalf verhalen niet over… het smaakte gewoon naar meer…

Ik heb gewoon gruwelijk genoten !

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

5 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: The Friday Five: wishlist | conniesboekkies

  3. Pingback: The Friday Five: boeken die op de leeslijst moeten ! | conniesboekkies

  4. Pingback: “lijkenkrabber” Tom Thys | conniesboekkies

  5. Pingback: Friday Five: zwarte boeken | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s