Het beste van 2018: top drie prentenboeken

In 2018 heb ik een paar heel mooie prentenboeken mogen bewonderen. Een prentenboek is goed als je er nooit genoeg van kunt krijgen. Als je wilt blijven bladeren en genieten van de mooie illustraties. Een goed prentenboek is er voor jong en oud.

3.

ik neem je mee

Een meisje komt de slaapkamer van een jongen binnengelopen met een ballon, tekenpapier en potloden. De jongen is misschien net wakker  of is misschien wel ziek. Wat het ook is (dat mag je zelf verzinnen) samen met het meisje en de tekeningen rollen ze van het ene avontuur in het andere. Een boek zonder woorden waar ik geen woorden voor wist. De mooie illustraties laten jezelf het verhaal beleven.

2.

Edison, het mysterie van de muizenschat

 De illustraties in warme kleuren, meestal pagina vullend vertellen het verhaal eigenlijk al. De manier waarop de auteur het ontstaan van belangrijke uitvindingen verwerkt in het verhaal waarbij muizen de hoofdrol spelen is mooi en origineel gevonden.  

1.

de rijke uren van Jacominus Gainsborough

Het verhaal over het leven van een konijn ( met zeer hoog knuffelgehalte) in twaalf belangrijke gebeurtenissen. Sprookjesachtige illustraties in een heerlijk groot boekformaat. De illustraties zijn in warme kleuren en vol details. Aan het einde van het verhaal blijkt dat een klein konijn best veel kan meemaken en betekenen voor anderen. Een boek wat je blijft inkijken.

Wat ik las aan prentenboeken in 2018:

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s