“Het zinderende Zeeboek” Yuval Zommer

zinderende-zeeboek.jpg9789047710141/2018

tekst en illustraties Yuval Zommer, uitgeverij Lemniscaat

Yuval Zommer studeerde aan hetRoyal College of Art in Londen. Hij werkte als creative director bij grote reclamebureaus. Eerder zijn bij Lemniscaat verschenen onder andere de titels “Het bijzondere beestjes boek” en “Het buitengewone beestenboek”, ook heerlijke prentenboeken vol weetjes over dieren waarbij je je ogen uitkeek.

Ook in “Het zinderende zeeboek” is veel te zien en te ontdekken. Het boek heeft een heerlijk groot formaat en op elke pagina vind je weetjes, feitjes en antwoorden op je vragen. Ook zitten er vijftien sardientjes door het boek heen verstopt, te wachten tot jij ze gevonden hebt!.

Verschillende zeedieren komen langs, maar er wordt ook vertelt over hoe diep welke dieren wonen, hoe de oceaan in gevaar kan zijn, over plasticsoep en hoe vissen communiceren. Kortom een grote variatie van onderwerpen die je in het register achter in het boek makkelijk kunt opzoeken. Ook wordt daar verklapt waar de sardientjes zijn verstopt, mocht je ze echt niet gevonden hebben…

Na het lezen, heb ik het boek al meerdere malen opgepakt want je blijft kijken en nieuwe dingen ontdekken in de mooie illustraties waar gewoon heel veel te zien is. Het is een leerzaam maar vooral ook mooi boek om niet alleen samen met je kind te lezen en samen dingen te ontdekken, maar ook voor het kind om alleen in weg te dromen naar een wereld diep in de zee.

zeeboek 5

Als kinderboekenambassadeur voor het blog Kinderboeken van Nienke Pool mocht ik dit boek bespreken en ik gaf het vijf dikke  sterren !

 

2 Comments

  1. Pingback: Het beste van 2018: top drie prentenboeken | conniesboekkies

  2. Pingback: Lemniscaat natuurlijk | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s