“kuiken en de zee” Thea Dubelaar

kuiken en de zee 9789082308662/2017

tekst Thea Dubelaar, illustraties Jenny Bakker, uitgeverij Concerto

Thea Dubelaar (1947), schrijft al dertig jaar voor alle leeftijden en allerlei soorten verhalen. In 1980, een jaar na haar eerste echte boek ‘Sjanetje”, ontving zij voor deze titel de zilveren griffel. Inmiddels zijn we 52 boeken verder en heb ik nu voor mij het boek van Kuiken, die na het avontuur ” Kuiken in de sneeuw”, samen met oma Kip naar de zee gaat.

Kuiken heeft de zee nog nooit gezien. Als oma Kip daar naar toe wil gaan wil Kuiken wel mee maar heeft ook veel vragen voor oma Kip want wat is dat nou die zee? De zee is nat maar geen plas, een plas dat is toch pies maar de zee is ook niet vies. De zee is zout en niet zoet en wat is die zee ver weg…

Met een vrolijke rijmvorm wordt oma Kip bestookt met veel vragen en gaat ze op pad met Kuiken.  Al lezend merk je dat woorden soms wat verwarrend kan zijn voor een klein kuikentje. Sommige woorden ( bijvoorbeeld plas) hebben nu eenmaal verschillende betekenissen en op deze manier komt Kuiken ( en de kinderen) daar ook achter.  Het is een lange reis maar het is ook fijn om samen met oma Kip op pad te zijn.  Het is een hele belevenis en ook het gevoel dat je zoiets mag delen met je oma is bijzonder en mooi.

De illustraties van  Jenny Bakker zijn warm en passen goed bij de tekst. Mooie warme kleuren en vertederend waardoor je Kuiken in je hart sluit.

“Kuiken en de zee” is een heerlijk verhaal om samen met je peuter of kleuter en oma Kip op reis te gaan.

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: September wrap up / TBR update | conniesboekkies

  2. Pingback: Het beste van 2018: top drie prentenboeken | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s