“drakenspoor” Pepper Kay

Drakenspoor_boek_staand9789492221629/2017

Pepper Kay, Futuro uitgevers

Pepper Kay is de schrijversnaam van Liesbeth Korsman Zij is werkzaam als vertaler van technische documentatie maar rond 2010 ontdekte ze het schrijven van verhalen. Haar debuut was ‘drakenbloed’ een verhaal over de archeologe Tessa die terecht komt in een magische wereld met draken. Ook schreef ze de vijfdelige science fiction serie over privédetective Kit Guardner. Drakenspoor is haar zevende boek wat zeven jaar na drakenbloed verscheen en het langverwachte vervolg hierop is. In haar dankwoord achter in het boek vertelde ze dat het er zonder aansporing van haar lezers er niet had gekomen omdat het verhaal misschien wel verteld zou zijn. Maar aan de andere kant had het einde ook wel een kier open laten staan naar een vervolg.

In Drakenspoor is Tessa opgenomen in een kliniek en moet haar huis verkocht worden. Haar kinderen Felice en Chris hebben de taak de inboedel te veilen en het huis te verkopen. Tijdens het inventariseren van de inboedel komt Chris de verzameling drakenbeeldjes van zijn moeder tegen en een loden kistje wat hij besluit mee naar huis te nemen voor nader onderzoek. Het kistje leidt hem af van zijn angst om net als zijn ouders ( zijn vader is al overleden) te prooi te vallen aan een ongeneeslijke ziekte. Maar vanaf het moment dat hij het kistje mee neemt naar huis en opent wordt hij geplaagd met vreemde dromen, vreemde ontmoetingen en raakt hij soms gehele van de wereld. Zijn vrienden beginnen hem te ontlopen omdat hij realiteit en fictie door elkaar lijkt te halen. Hij weet niet meer of hij droomt of dat het echt is. Hij komt namelijk ook in de magische wereld terecht waar zijn moeder eerder is geweest.

Misschien verwacht je bij het lezen van de titel een ander soort cover dan een stukje van een DNA streng. Als je echter Drakenbloed hebt gelezen of al lezende in Drakenspoor valt het kwartje van zelf en kan ik niet anders zeggen dat de cover goed bij het verhaal past.

Drakenspoor is een goed en los leesbaar vervolg op Drakenbloed. Het is geen noodzaak Drakenbloed gelezen te hebben al vallen sommige dingen wel wat eerder op zijn plek. De verwijzingen naar het eerste deel zijn zo subtiel dat als je niet zo weten dat er een eerste deel was dat je het niet eens door hebt. Dat vind ik altijd een prettige bijkomstigheid. Je leest wel eens vervolgdelen die continu verwijzen en herhalen waardoor het leestempo afneemt en de ergernis toeneemt. Niks van dit alles in dit boek. Omdat ik beide boeken heb gelezen en er een flink aantal jaar tussen de delen zit merk ik dat de schrijfster gegroeid is in haar schrijven.Dit boek is boeiender, leest vlotter en er zit meer spanning in. Waarschijnlijk ook omdat het tempo waarop de gebeurtenissen zich elkaar opvolgen sneller is.

Een fantasy verhaal met uiteraard een vreemde wereld waar je net als het hoofdkarakter Chris wordt ingezogen maar waarin alles als vanzelfsprekend wordt verteld en uitgelegd zodat je je er goed in kunt verplaatsen. Dat is denk ook de kracht van haar schrijfstijl. Een vleugje magie, een vleugje spanning en zelfs een klein vleugje romantiek maakt dit tot een van de prettigste fantasy verhalen die ik dit jaar heb gelezen.

4 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

  2. Pingback: Augustus #tbr update : een productief leesmaandje… | conniesboekkies

  3. Pingback: The Friday Five : vijf auteurs die meer aandacht verdienen | conniesboekkies

  4. Pingback: “retour Spitsbergen” Pepper Kay | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s