The Friday Five : vijf auteurs die meer aandacht verdienen

Deze Friday Five is om vijf auteurs wat meer aandacht te geven dan dat ze nu krijgen. Mijn eerste reactie is om vijf auteurs uit eigen land hiervoor naar voren te schuiven.

Waarom ?  Omdat er zoveel moois geschreven wordt door auteurs van eigen bodem terwijl er toch veel te vaak alleen maar auteurs uit andere landen de boeken top tien domineren. De vraag is dan overblijft is wie? Want er zijn zoveel goede , maar ook leuke auteurs om in het zonnetje te zetten. Wie ik ook kies ik zal ten alle tijden zoveel schrijvers niet kunnen noemen, terwijl die de aandacht ook meer dan verdienen.

Mijn keuze is een beetje random en wie weet komt er nog een keer een tweede Friday Five met een vervolg ‘in het zonnetje” ( of een derde , of vierde… etc… )

20180803_134251 Allereerst Peter van Roermond, alias Peter deWillis, schrijver van terra fabula. Afgelopen weekend sprak ik hem weer en hij is zo enthousiast over zijn verhalen waardoor jezelf als niet-lezer meteen in zijn boeken wilt duiken. Met plezier las ik het derde boek over Terra Fabula en met een beetje weemoed omdat het nu weer lang wachten is op het vervolg… Voor liefhebbers van Harry Potter : dit is veel leuker, origineler, grappiger en zeker ook voor de wat jongere lezers uitermate geschikt voor veel leesplezier.  Als Gustaaf Glibber schreef hij ook Monsterkermis, ook een geweldig boek!

20180803_133429 Patty van Delft, schreef een trilogie over Drägan Duma, een wereld waarbij je niets liever wilt dan op je eigen draak doorheen te reizen. Nu is er pas een nieuwe titel verschenen van haar hand wat zich afspeelt ver voor de trilogie. Ik ben benieuwd !  Hou je van drakenverhalen dan is dit een must  !

20604327_1938051839541954_1805681791657309447_n Dat ik een zwak heb voor de schrijfsels van Sophia Drenth weet iedereen zo een beetje wel. Ik ontdekte haar bloedwetten en was verkocht !  Naast deze twee delen heeft ze nu een tweetal korte novelle uitgegeven over bepaalde karakters en een derde is onderweg. Mede door haar spinsels op sociale media leef je al lang mee voor het verhaal daadwerkelijk op papier staat.  Het lange wachten naar nieuw leesvoer wordt zo draaglijk maar de lijdensweg niet korter… Voor iedereen die graag iets gruwelijks leest maar wel in een mooie jas gegoten moet dit boek lezen om kennis te maken met de Ath’vacii,

ya event vd meer 3 Cathinca van Sprundel schreef een mooi y.a fantasie debuut. Ik was vorig jaar bij de boekpresentatie  is Sassenheim en las daarna het boek in een zucht uit. Wat een heerlijk verhaal is dat  !  “de vrouw van Myrdin” krijgt een doorstart bij DVP publishers en eind deze maand start de blogtour waar ik met plezier aan mee doe want heel Nederland moet kennis maken met dit verhaal !

20635554_344103426012940_5972589068075139072_n Pepper Kay heeft al aardig wat boeken op haar naam staan. Vorig jaar maakte ik kennis met haar boeken drakenspoor en drakenbloed en kan niet anders zeggen dan dat ze mij een aangename verrassing heeft bezorgt!  De boeken lezen heerlijk weg en staan garant voor een paar uur lekker leesplezier..

Ken jij deze schrijvers al ?  Welk boek heb jij van ze gelezen ? en welke schrijver mag van jou in het zonnetje gezet worden ?

Hieronder de lijst van andere bloggers die ook mee doen met de Friday Five, lees was zij er van vinden:

 

 

 

2 Comments

  1. Ik ken alleen Cathinca en Patty. Van beiden heb ik nog boeken liggen. Binnenkort lezen, de vrouwe van Myrdin stond al gepland voor deze maand. Niet voor de blog tour, maar gewoon voor mezelf. Ik moet dus wel even opletten dat mijn recensie niet tijdens de blog tour verschijnt, bedankt voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s