“Warrior Cats ” serie 1 door Erin Hunter

Warrior Cats 1e seriewc1 uitgeverij Fantoom

Erin Hunter heeft al veel boeken over de ‘warrior cats’ geschreven.De eerste serie heeft zes delen: de wildernis in, water en vuur, geheimen, voor de storm, gevaar en vuurproef.

Inhoud: Ver van de mensen, diep verborgen in het woud, leven sinds oeroude tijden de ongetemde en wilde Warriorcats.
Rufus – die later de naam Vuurpoot krijgt – geniet volop van het avontuurlijke leven in het woud. Aan de zijde van de Warriorcats, wilde katten, leert hij jagen en zijn instincten gebruiken. Hij leert naar het woud te luisteren en zijn vijanden te ruiken. Maar dat leven stelt hem ook op de proef want er is weinig plaats en er is niet genoeg voedsel. Blauwster, de koningin van de DonderClan, twijfelt eraan of het de Clan wel zal lukken tot aan de nieuwe bladeren te overleven. Zo verneemt Vuurpoot de voorspelling: “Alleen vuur kan de Clan redden!” Wat betekent die voorspelling?

wc2

Ik vond het een hele leuke serie. Het is leuk om een soort van kijk te krijgen van een wilde kat (soort van het is niet zo dat het echt zo is met wilde katten… :3). De karakters zijn leuk. En sommige dingen verwachte je niet echt… Alleen vind ik het wel jammer dat als een boek naar het Nederlands wordt vertaald de namen mee veranderen. Ik bedoel Rusty (Engelse naam) klinkt veel beter dan Rufus (Nederlandse naam) toch? (Dat is trouwens de naam van de hoofdpersoon). Want ik vind Rufus meer een hondennaam dan een kattennaam.

wc6 wc5 wc4 wc3

Ook omdat het verteld wordt vanuit de ogen van de katten is het erg leuk om te lezen. Ik ga zeker de andere warrior cats serie lezen!

Femke

De afbeeldingen van de kaften komen van de site van nl.warriorcats.wikia.com

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s