“rinkel de kinkel pats boem” Remda Spoelstra

20180525_1725459789492844248/2018

Remda Spoelstra, Droomvallei uitgeverij

Remda Spoelstra is dichter en kinderboekenschrijfster. Toen ik de cover van dit boekje zag had ik gelijk een zwak voor het lieve uiltje op de cover. Het mooie boekje met hard kaft heeft een handzaam formaat en gaat over Oelewapper de uil en Bibberientje de wezel.  Ze wonen in het kringloopbos en doen bijna alles samen.  Maar niet alles gaat  goed en dat geeft net wat extra aan het verhaaltje.

Het is een echt doe-boekje voor kleuters. Naast het verhaaltje staan er liedjes in en tips om te knutselen. De liedjes zijn op de melodie van oude bekende liedjes waardoor je ze meteen kunt gaan zingen met je kleuter. De getekende uil en wezel zijn weergegeven op foto’s met een echte achtergrond in vrolijke kleuren waardoor het snel zal aanspreken.

De tekst in eenvoudig, dus ook voor beginnende lezers goed te doen als zullen de namen wat lastiger zijn in het begin om goed te lezen. Zelf ben ik niet zo een knutseltype maar de leuke voorbeelden in dit boek zijn  goed te doen van eenvoudige huis- tuin en keukenmaterialen die een ieder wel in huis heeft. Zo kan je na het lezen ook zelf deze spullen recyclen en heb je veel plezier met je kleuter !