Het beste van 2018: kinderboeken, jeugboeken, jeugdthrillers

Mede doordat ik nu ambassadeur ben voor de site Kinderboeken had ik het voorrecht heel veel kinderboeken te mogen lezen dit jaar. Er kwam van alles voorbij en voor het eerst moest ik ook sterren gaan toebedelen voor boeken. Iets wat ik soms behoorlijk lastig vind om te doen. Zowel boeken met 1 ster tot zelfs 5 sterren goud heb ik mogen lezen en bespreken. En eigenlijk teveel juweeltjes voor slecht op top drie maar daar gaat ie dan.

Op 3:

Het zal mijn bloglezers niet zijn ontgaan maar ik ben een Terra Fabula -fan. Hoewel ik niet van de series ben was ik even bang dat na het eerste tweeluik het doek viel. Gelukkig vond de schrijver (één van de leukste schrijvers van Nederland!) dat er nog heel veel verhalen te vertellen zijn over deze magische wereld. Een must-read voor elke fantasie liefhebber: klein en groot !

Op 2 :

Dit boek kreeg ik vorige week binnen en ik heb het van het weekend in één ruk uitgelezen. Het is een spannend avonturenverhaal met een decor a la Huckleberry Finn. Mijn recensie volgt nog maar na het lezen van dit verhaal wist ik dat ik mijn top drie moest aanpassen.

Op 1:

Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken

Het was niet makkelijk om een nummer 1 boek uit te kiezen. Ik heb daarom gekeken naar een Nederlandse auteur (omdat die best naar voren mogen worden geschoven) vervolgens was dit een titel waar ik al helemaal blij van word als ik hem lees. Verder is het een hilarisch verhaal met leuke illustraties van Melvin.

Dit las ik in 2018 aan kinderboeken/jeugdboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s