” Justin en de boom van oorsprong ” Marcel Heunks

justin 9789082412918/ 2017

Marcel Heunks is docent, blogt en schrijft korte verhalen. Dit verhaal is zijn kinderboekendebuut.

Inhoud: Twee weken voor de kerst verhuisd Justin met zijn vader naar een huis aan de rand van het bos. Op zolder vindt hij een boek met vreemde tekeningen in een taal die hij niet kent. Nadat hij een van de teksten uitspreekt, volgt er een felle flits buiten en kijkt een kraai hem spiedend aan. Justin zet het boek weg om zijn vader gedag te zeggen. Zijn vader gaat op reis en zijn tante komt oppassen. Als de bel gaat is het niet zijn tante die voor de deur staat … In sneltreinvaart valt Justin van de ene gebeurtenis in de ander. Hij heeft door het uitspreken van de spreuk een ramp veroorzaakt en moet via een haast onmogelijke opdracht de schade weer herstellen. Hij ontmoet vreemde wezens en moet een zware tocht afleggen om zijn uiteindelijke doel te bereiken.

Justin en de boom van oorsprong is een winters avontuur met een vleugje fantasie en een tipje magie. Hoewel er vreemde wezens in voorkomen worden ze zo “menselijk “neergezet zodat je bijna zou geloven dat je ze tegen kan komen op je volgende boswandeling.  Je ziet alles zo voor je. Het is een origineel verhaal met een goede spanningsopbouw.

Het boek heeft korte hoofdstukken, duidelijk taalgebruik wat goed bij de doelgroep past. De schrijver heeft zich goed in de belevingswereld van de jonge lezers weten in te leven en het boek zal daardoor prima aansluiten en aanspreken.  Het is geschikt vanaf ongeveer tien jaar maar zeker ook leuk om voor te lezen aan jongere kinderen. De korte hoofdstukken lenen zich hier prima voor !

Kortom een leuk debuut en hopelijk zullen er nog meer kinderboeken uit zijn pen vloeien.

 

Met dank aan de Facebook-groep  kinderboeken waarvoor ik dit boek als estafetteboek mocht lezen en bespreken.  De afbeelding van de cover komt van de site van de schrijver.

2 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

  2. Pingback: Gelezen in oktober TBR- pile update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s