Ik las ” de Bieb-bende ” deel 1 & deel 2 van Michael Reefs !

books 147

De Bieb-bende is een spannende serie over  vijf kinderen die heel spannende avonturen beleven.

Het eerste deel heet ” de legende van de hemelrijders”. Op de achterkant staat: Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op.Twaalf geesten , de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij.

Het tweede deel heet “duister carnaval”. Op de achterkant staat: Na het bevrijden van de eerste Hemelrijder lijkt de rust in Zuidbaai te zijn teruggekeerd. De Bieb-bende stort zich vol enthousiasme op het maken van een grote praalwagen voor carnaval. Daarmee hopen ze de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar al snel eist een naderend onheil al hun aandacht op. Melanie si er van overtuigd dat ze deze maand opnieuw hun krachten moeten bundelen om de tweede Hemelrijder  te redden en zo te ontkomen aan de Man met de Bijl. Maar zou het hen wel lukken nu Roy zich plotseling tegen hen lijkt te keren? En welke rol heeft de geheimzinnige tweeling die telkens roet in het eten gooit ?

Allebei de boeken beginnen met een gedicht over de Hemelrijders, zo krijg je een beetje uitleg over ze en weet je dat er twaalf zijn. Er zijn bijna geen plaatjes bij de verhalen. Dit is ook niet nodig. De plaatjes die er staan passen er wel bij. De kaften vind ik mooi maar de kaft van het eerste boek vond ik wel het mooiste. De Man met de Bijl is hier mooier dan bij het tweede deel. Jammer dat de tekenstijl niet hetzelfde is gebleven. Ook jammer dat de boeken niet dezelfde maat hebben. Ik vind het bij een serie wel leuk als de boeken dezelfde maat hebben. Dat is ook mooier in je boekenkast.

De hoofdstukken zijn kort, makkelijke zinnen en ik vind niet dat er moeilijke woorden in het boek worden gebruikt. Na elk hoofdstuk kan je een code scannen. Dan krijg je extra informatie over het verhaal of de figuren die er in mee doen. Dit is dus extra en hoef je niet te doen om het verhaal te snappen. Ik vind het leuker om door te lezen dus heb daar verder geen gebruik van gemaakt. Er is ook een website, een facebookpagina en er zijn van de boeken mooie boektrailers gemaakt.

Het verhaal zelf is spannend,avontuurlijk maar ook leuk en af en toe grappig. Het is leuk dat het over kinderen van mijn eigen leeftijd gaat en dat ze niet alleen een avontuur beleven maar ook gewoon naar school gaan en je leert ze een beetje beter kennen doordat het ook over school en thuis gaat. Zelf vind ik het niet te eng of griezelig ook al komen er geesten in voor, maar ik lees wel meer griezelige boeken. Ik hoop zelfs dat de volgende delen wat enger worden.  Het is wel slim om de boeken op volgorde te lezen. Anders kan het zijn dat je er niets van snapt. Zo leer je de figuren uit het boek beter kennen.

|Ik vind de boeken leuk om te  lezen en ik ga mijn boekbespreking op school denk ik ook over de Bieb-bende doen. Ik ben zeer nieuwschierig naar het derde deel en ik ben heel trots dat daar mijn naam in staat ! tekst in boek

groetjes Femke

 

2 Comments

  1. Pingback: “het grote Bieb-bende doeboek! Michael Reefs | conniesboekkies

  2. Pingback: “de Bieb-bende: de vloek van de Ferox” Michael Reefs | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s