“Kompas” Isa Hoes

IMG_71939789059652705

uitg. Stichting CPNB in samenwerking met Ambo/Anthos 2015

Dit boekje is uitgegeven ter gelegenheid van de maand van de Spiritualiteit.

Isa Hoes (1967) is actrice en schrijfster. Ze begon haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht en speelde onder andere in “de gelukkige huisvrouw”, “when Harry met Sally” en “verlies”. Hoes werd bij het grote publiek bekend door haar rol als Myriam in de soap “Goede tijden, Slechte tijden” en speelde ook in diverse andere tv-producties. In november 2013 verscheen “toen ik je zag, mijn leven met Antonie”, dat wekenlang op nummer 1 stond in de bestseller 60.

In haar essay beschrijft Isa Hoes haar veranderde lichaam door de jaren heen, op een eerlijke en open wijze. Haar jeugd, haar relatie met Antonie Kamerling, haar carriere als actrice en de weerslag die ze fysiek op haar hadden en nog steeds hebben.

Vragen als ” ben ik mijn lichaam of heb ik een lichaam?” “Is een gezond lichaam een voorwaarde voor een gelukkig leven? ” en moeten we uiteindelijk allemaal niet een balans vinden tussen lichaam en geest, en hoe doe je dat ?

Isa Hoes neemt ons mee door de veranderingen in haar leven en met name haar lichamelijke veranderingen in die periode. Haar onzekerheid over haar lichaam, hoe ze daarmee om ging en wat ze daar aan deed.

De schrijfstijl van Hoes is eenvoudig en leest lekker weg. Maar of ik het gelezen was als een ieder ander dit had geschreven? Nee, zeker niet. Doordat Hoes een bekend actrice is en ze al een kijkje in haar leven heeft gegeven met het mooie boek “toen ik je zag” neem je het boekje snel mee. Uiteraard door het kleine prijsje maar ook door de mooie omslag/foto op de voor- en achterzijde. Deze is gemaakt door Mark Uyl en is zeker even apart het noemen waard ! De gedichten bij aanvang en afsluiting van het verhaal zijn mooi maar het verhaal zelf is niet bijzonder. Misschien fijn te lezen dat een “bekende nederlander” ook niet altijd blij is met haar lijf en ook maar een “gewoon”mens is. Dat niemand perfect is en ieder zijn of haar wijze heeft daarmee om te gaan maar het is niet verrassend, vernieuwend of iets wat je echt moet lezen.

Voor de fans is het leuk om te lezen, voor mensen die niet met haar werk bekend zijn zou ik zeggen lees “toen ik je zag” dat is echt een aanrader !

Een leuk klein boekje, een leuk klein prijsje, een klein tussendoortje

IMG_7194

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s