“Password” Mirjam Mous

IMG_7196isbn 9789000333349

uitgeverij Holkema&Warendorf /uitgeverij Spectrum  315 blz.

Mirjam Mous (1963)heeft met deze titel een geweldig goed boek neergezet. Op het moment is een andere titel van haar Boy7 volop in het nieuws, een theaterstuk, een film en een filmeditie. Genoten van dit boek en de theatershow viel mijn blik op deze titel. De kaft en achterflap spraken mij aan en ik was wel nieuwsgierig naar ander werk van deze schrijfster.

Achterflap:

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet mee met Jerro in de ambulance naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later aankomt en naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. Hij vertrouwt hem niet en gaat ervandoor. Wat wil die kerel van hem? Wanhopig probeert ij zijn achtervolger af te schudden.

De levens van drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. Vreemde gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro en Stephan lopen groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de ontstellende waarheid.

Het verhaal is opgebouwd uit zes delen. Waarbij het perspectief onder de drie jongens is verdeeld. Elk van hen verteld het verhaal zoals het hun is overkomen en vervolgens komen die verhalen samen.

Mirjam Mous heeft een spannend verhaal neergezet. De verschillende perspectieven zijn goed in verhouding en hoe ze samen komen is goed verwoord. Je zit gelijk midden in het verhaal en wilt maar één ding en dat is weten hoe het af gaat lopen!

Een aanrader , zeker voor de Boy7-fans !

 

De eerste druk is uit 2012. Ik las de tweede druk uit 2014. De foto is van de site van de uitgeverij gehaald.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s