‘Niets te verliezen’ Jennefer Mellink

download9789020609691

Jennefer Mellink, uitgeverij Kluitman

In de serie Kluitman-novelles schreef Mellink het spannende verhaal ‘niets te verliezen’.  Dit is een reeks voor een klein prijsje met een mooie hardcover.

 
 
Romee woont samen met haar moeder, zusje, de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon. Haar echte vader is een jaar terug overleden en die mist ze nog elke dag. Romee heeft het gevoel dat er iets raars aan de hand is. Dingen in huis veranderen van plek of verdwijnen. Niemand neemt haar serieus dus gaat ze met haar , aan social media verslaafde, vriendin op onderzoek uit.
Elijah leeft samen met zijn pleegmoeder maar is daar niet vaak te vinden. Hij zoekt steeds meer spanning in zijn leven en neemt daarbij risico’s. Dan is hij getuige van een situatie wat hij liever niet had gewild en moet hij een belangrijke keuze maken.
 
 
” niets te verliezen” is zeker een spannend verhaal. De titel vind ik niet zo passend, de ondertitel ( hoever zou jij gaan?) juist weer wel.  Het wordt verteld vanuit het perspectief van Romee en vanuit Elijah. Op deze wijze krijg je als lezer van twee kanten informatie. Dit komt ten goede van de spanningsopbouw omdat je meer weet dan hoofdpersoon Romee.
Het einde heeft een leuke twist en is mooi afgerond.
 
 
Heerlijke jeugdthriller weer!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s