“als de dag van toen ” Ingrid Mulder

als de dag van toen9789086601295/2014 (3e druk)

Ingrid Mulder, uitgeverij Ellessy crime, genre misdaadroman

Via de facebookpagina ‘het oergezellige boekenlab” kan je een boek lezen in ruil voor een recensie. Het grote, en leuke, voordeel is dat je op deze wijze boeken tegenkomt van auteurs die je anders zou missen (veel is selfpub). Zo lees je buiten je comfortzone en kan je je laten verrassen. Soms zijn het nieuwe en soms wat oudere titels.  Het boek wat ik dit keer las komt uit oorspronkelijk uit 2010, ik las de 3e druk uit 2014.

Ingrid Mulder ging op haar 19e jaar rechten studeren in Groningen. Ze heeft bijna tien jaar gewerkt als jurist bij het Openbaar ministerie. Later ging ze werken als juridisch deskundige en begon een eigen tekstbureau. In 2009 debuteerde ze met de spannende politieroman ‘ de boogschutter’.  Inmiddels zijn er een negental misdaadromans/thrillers van haar hand verschenen.

In ‘ als de dag van toen’ krijgt David een uitnodiging voor een reünieprogramma op televisie. Zijn vrouw Marije is hier absoluut niet blij mee. De reünie is van een schooljaar waarin zij de vreselijkste zomer van haar leven beleefde. De zomer waarin een seriemoordenaar door de stad trok , meisjes verdwenen, ze ruzie kreeg met haar beste vriendin (wat het einde van hun vriendschap was) en de zomer waarin haar vader zelfmoord pleegde.  Schimmen van het verleden duiken weer op.  Haar man David krijgt tot overmaat van ramp een ongeluk samen met een vrouw. De schok is groot bij Marije. Zeker als ze ontdekt wie die vrouw is en zij zelf in de beklaagdenbank komt te staan.  Het verleden lijkt haar weer in te halen.

Ingrid Mulder heeft een prettig vertelstijl. Het verhaal heeft een prima opbouw en weet de lezer te boeien. Hoewel er voorspelbare momentjes inzitten doet dit niets af van de spanning van het verhaal. Misschien maakt het de plottwisten juist net even sterker. Als lezer heb je soms wat meer informatie en dat is weer eens wat anders dan de standaard who-dunnit- verhalen. Het is de auteur gelukt meerdere verhaallijnen te gebruiken en goed bij elkaar te brengen. Haar juridische expertise kan zij goed gebruiken in haar verhaal en maakt alles realistisch waardoor je als lezer meer in het verhaal komt te zitten.

Daarnaast maakt de auteur gebruik van korte hoofdstukken, is het boek van handig pocketformaat en laat zich dus uitnodigen om op te  pakken en te lezen. Voor lezers van mijn leeftijd zullen de oude schoolfoto’s op de cover een feestje van herkenning zijn. De wat jongere lezer zal misschien wat fronsen. Al hoop ik wel dat ze het oppakken want het is zeer toegankelijk, zeker ook voor degene die nog niet veel in dit genre gelezen hebben.

Ik was aangenaam verrast met deze roman en hoop meer van haar te gaan lezen.

Cover-Ik-lees-Nederland-2023 Ik doe mee met de ‘ik lees Nederlands challenge 2023″ Klik hier voor de boeken die ik gelezen heb voor deze challenge. Meer weten of mee doen? Kijk op http://www.koukleum.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s