” Hoera ! We worden oud! ” Marian van Gog & Felix Guérain

nov 149789493245994/2022

tekst: Marian van Gog, illustrator Felix Guérain, uitgeverij Palmslag

Marian van Gog schrijft light verse gedichten, songteksten, verhalen en journalistieke teksten. In 2007 en 2008 was zij stadsdichter van Lelystad. Voor dit vrolijk tonende boek bundelde zij haar krachten met Felix Guérain. Hij is tekenaar, illustrator en vormgever.  Hij tekent zowel als rechtbanktekenaar als live bij onder andere teamtrainingen.

De bundel heeft een hardcover en vrolijke uitstraling. Het bevat 50 gedichten over en met ouderdom als invalshoek. De leuke dingen, de minder leuke dingen maar wel op een zeer luchtige toon. Hierdoor is het ideaal als cadeauboekje bijvoorbeeld als iemand met pensioen gaat óf een bepaalde leeftijd bereikt.

Perikelen rondom het scootmobiel, het kunstgebit, hobby’s, medicatie, steunkousen, bejaardenseks en de zondagmiddag van alles komt langs. Zoals in het boek staat ‘ een knipoog in woord en beeld naar het ouder worden’. Het geheel is dus geschreven in gedichtjes op rijm. Een hoog ‘ sinterklaasgedicht-gehalte’ vond ik persoonlijk. Het op rijm zetten van tekst maakt bij het lezen dat je in een soort zangritme komt waarbij ik dacht bij sommige onderwerpen ( dood, afscheid nemen) ik dat wel jammer vond. Dan is de tekst best mooi maar komt niet uit de verf door het gebruik van rijm. Maar het geheel was een knipoog dus moeten we het ook zeker zo benaderen.

Voor een cadeauboekje, met diezelfde knipoog, is het een grappig boekje. Zeker als de ontvanger moeite heeft met zijn leeftijd, dan kan die persoon wel een glimlach gebruiken. En die komt er zeker bij het bladeren en lezen in dit boekje.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s