“hotel Habbekrats, de mysterieuze spruitjesmoord” Rik Peters & Federico van Lunter

hotel habbekrats9789044840445/2021 uitgeverij Clavis

Het duo Rik & Federico laat ons kennis maken het het grappigste en griezeligste stadje van het hele land genaamd  Hellevorst! We maken kennis met de bijzondere bewoners van het stadje en ik vertelde jullie al eerder over het boek waar tuinman Priknetel in de Treurtuin voor de planten zorgt. Een voor mij zeer leuke, grappig, soms beetje enge kennismaking met het stadje.  Een stadje met bijzondere bewoners heeft naast een Treurtuin ook andere bijzondere plaatsen en gebouwen nodig om te verblijven. Denk aan Weeshuis Weemoed, Museum Miserio, Hogeschool Heibel, Camping Cruel en zoals nu Hotel Habbekrats. In dit hotel gebeurd een wel heel apart avontuur.  Als je wilt weten hoe een rat je kan helpen bij het tanden poesten, hoe een geest door de telefoon klinkt en waarom er een lijk ligt in kamer 237dan moet je in Hotel Habbekrats zijn bij Francis, de piccolo van het hotel. Hij begroet de gasten, doet klusjes en lost moordzaken op…
Dat klinkt goed ! Of zoals op de achterkant staat :  een griezelig , grappig en lekker vies boek vol onvergetelijke personages. Voor kinderen  die van nachtmerries houden.  Nou denk ik dat die nachtmerries wel mee zullen vallen maar de rest klopt zeker ! Juist omdat het vol zit met humor en grapjes is het gewoon leuk-eng of leuk-griezelig als dat al bestaat.  Hierdoor beleef je juist veel plezier bij het lezen en ga je grinnikend door de bladzijdes heen.
Francis, verzamelaar van insecten, weet alles van de vaste gasten van Hotel Habbekrats. De meeste gasten zijn er komen te logeren om nooit meer weg te gaan. De gasten worden stuk voor stuk voorgesteld met hun merkwaardigheden. Een auteur, een arts, een waarzegger en nog meer komen langs. Tel daarbij een kok op die heel experimenteel kookt in de kelder van het huis die alles zou weten over spruitjes. En laat nu net dat lijk van 237 een spruitje in zijn mond hebben.  Francis zijn onderzoek loopt gestaag maar of het lukt dat moet jezelf maar lezen.
Grappige teksten met net zulke grappige illustraties volgen elkaar op. In de teksten is gespeeld met verschillende lettertypes wat het lekker speels maakt ( zo worden de letters groter en dikker als iemand iets uitroept). Het woordgebruik is niet te moeilijk en het verhaal leest lekker vlot.  Dit maakt het tot een leuk, luchtig en grappig geheel wat zelfs de moeizaamste lezer aan het lezen krijgt. En dat is toch mooi meegenomen.
Kortom ik kan nog geen genoeg krijgen van Hellevorst!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s