“Tuinman Priknetel ” Rik & Federico

99789044849509/2022

auteur Rik Peters, Illustraties Federico van Lunter, uitgeverij Clavis
Het duo Rik & Fedrico neemt ons weer mee naar het grappigste en griezeligste stadje van het hele land genaamd Hellevorst! Hier wonen Rip & Rouw die ons kennis laten maken met de bijzondere bewoners van het stadje.
In dit boekje gaan we naar de Treurtuin waar tuinman Priknetel een rondleiding geeft. Je ziet de meest bijzondere plantjes die daar groeien : onkruid, brandnetels en zelfs vleesetende planten…. Tuinman Priknetel is zelf ook een beetje bijzonder, hij ziet er niet zo gewoon uit , misschien zelfs een beetje eng, hij praat wat anders en vind het vooral leuk dat Rip & Rouw niet meteen zijn weggerend uit zijn Treurtuin. Daarom wil hij met alle liefde vertellen over zijn planten. Die allemaal stuk voor stuk uniek zijn en in zijn ogen perfect. Rip & Rouw lijken in het begin wat argwanend, het is toch een vreemde man én verandert de Treurtuin nu wel of niet van vorm? Maar het is toch ook een beetje spannend en eng, en een beetje spannend is best wel weer een leuk avontuur om te beleven.
Al eerder las ik van dit duo ‘hotel Habbekrats’ wat ik later nog op deze site zal bespreken, en na het lezen van dit boek kan ik niets anders zeggen dat dit duo elkaar gevonden heeft. Volgens mij beleven ze ook veel plezier aan deze samenwerking want dit spat naar mijn idee wel van de bladzijdes af.
Met leuke humoristische teksten vlieg je door het verhaal. Of zoals op de achterzijde staat: een klein beetje griezelig, en groot beetje grappig. Perfect voor boekenverslinders én voor kinderen die niet van lezen houden. Vanaf 7 jaar.
Nu daar sluit ik mij graag bij aan. Zowel tekst als illustraties zijn grappig. Er is gebruik gemaakt van verschillende lettertypes en bij de illustraties kijk je je ogen uit en ontdek je van alles. Verder heeft dit verhaal ook nog een mooie boodschap: dat je eigenlijk iets niet hoeft te veranderen omdat iets al mooi is van zichzelf ( aldus Tuinman Priknetel over zijn bijzondere planten)wat je kan vertalen naar ons zelf : dat je gewoon jezelf mag zijn.
En dan krijg je na het lezen ook nog je ‘uitleesdiploma” en heb je gewoon bijna 25.000 letters gelezen!
Ik hoop dat Rip & Rouw in een groot stadje wonen en dat wij nog veel meer bewoners
mogen ontmoeten ! Ik ben voorlopig nog niet uitgelezen!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s