“het grote boek over het lichaam” Pascale Hédelin & Robert Barborini

lichaam9789002275593/2022

Auteur Pascale Hédelin, illustraties Robert Barborini, vertaling James Vandermeersch, uitgeverij Infodok/Davidsfonds

Infodok geeft leuke en leerzame boeken uit. In dit boek leert je kind hoe het nu in zijn werk gaat in ons lichaam. We starten bij de zwangerschap en gaan door van baby en hoe je lijf groeit. Er word verteld over de spieren, botten, ademhaling, spijsvertering, hersenen, huid en zintuigen en ziek zijn.
Dit alles in een duidelijke tekst gericht op kinderen en goed passend. Geen moeilijke woorden in de duidelijke uitleg. De illustraties en tekst hebben een evenredige verdeling. De illustraties zijn groot en duidelijk.
Het boek is voorzien van een spiraal waardoor de wat dikkere pagina’s omgeslagen kunnen worden. Hier is denk voor gekozen omdat de pagina’s zijn voorzien van flapjes, schuifjes en draaischijfjes, met daaronder nog meer informatie.  Aan het einde is er een afbeelding van een jongen en een meisje waarbij de pagina in drie is en je per stukje kan omslaan. Dat werkt natuurlijk niet in een gewoon ingebonden boek.
Door deze effecten wordt het leren spelenderwijs gemotiveerd en hou je de concentratie bij het kind hoog omdat het interactief het boek kan lezen. Een leuk doeboek dus waarbij je uitleg krijgt over je lichaam. Op een eenvoudige en efficiënte wijze.
Kleine kanttekening is dat ik ,juist ook door de spiraal en de flapjes ,het boek kwetsbaar is bij iets jongere kinderen. De schuifjes gaan wat stroef (misschien nieuwigheid) waardoor ze misschien snel stuk kunnen gaan. Als kind wat ongeduldig is gaat ie misschien te hard trekken of slaat hij de pagina’s niet goed terug bij sluiten van het boek en dan beschadigen de pagina’s.  Maar even aankijken of het iets voor jou kind is door het even in te kijken.
Mijn conclusie is dat het een goed passend informatief boek is voor kinderen : leuk & leerzaam!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s