” de zolderkampioen ” Maarten Kuipers

download (1)9789464530063/2022

Maarten Kuipers is auteur, reclamemaker, liedjeschrijver en muzikant. Eerder dit jaar heb ik met plezier zijn kinderboekendebuut “roljoch” gelezen. Dus toen mij gevraagd werd of ik dit boek ook wilde lezen en bespreken was ik meteen enthousiast.  Net als zijn vorige boek is het een mooi boek met harde kaft en een vrolijke cover. Een die meteen aanspreekt en in dezelfde vormgeving als ” roljoch” wat ook altijd weer leuk staat op je boekenplank. Ook voor dit boek is de samenwerking aangegaan met Emanuel Wiemans die verantwoordelijk is voor de illustraties. De illustraties zijn een prima aanvulling bij het verhaal.

De zolderkampioen , met als ondertitel ” mijn geheime vriendschap met de beste voetballer ooit ” laat je meteen weten dat het over voetbal gaat. Ik heb helemaal niets met voetbal maar dat hoeft voor dit verhaal ook niet.

Ramo Tarik wil niets liever dan voetballen. Zijn vader ziet dat niet zitten en wil dat hij gaat golfen en dansles neemt. Stiekem bezoekt Ramo de plaatselijke voetbalwinkel van meneer Daaf en oefent zijn voetbalmoves waar en wanneer hij maar kan. Ramo is groot fan van Vinci de Balles, een wereldberoemde voetballer. Als Ramo hoort dat zijn idool naar Nederland komt wil hij niets liever dan hem te ontmoeten. Hoe wonderlijk verrast is hij dan wel niet als hij per ongeluk deze voetballer tegen het lijf loopt. Vinci di Balles wil echter niet meer voetballen. Hij heeft er geen plezier meer in en hij is het zat om zo bekend te zijn en allemaal truukjes te moeten laten zien als zijn manager dit wil. Om zijn fans te ontwijken vlucht hij weg en springt achterop de fiets bij Ramo. Ramo laat hem onderduiken op zijn zolderkamer en doet net of hij niet weet wie Vinci is , bang dat hij er dan weer vandoor gaat. Naast dit geheim moet hij ook nog proberen dat niemand erachter komt dat hij een loge op zijn kamer heeft.

In korte hoofdstukjes leef je als lezer mee met het avontuur waar Ramo in gevallen is. Nieuwsgierig of het lukt om Vinci voor de anderen verstopt te houden terwijl zijn boze manager hem zoekt. Die manager blijkt uit de verdwijning nog een slaatje te willen slaan wat Ramo wil voorkomen én wat het verhaal natuurlijk extra leuke twist geeft.  Kortom zat verhaallijntjes om een vermakelijk verhaal van te schrijven.  Het is een leuk boek, niet alleen voor voetballende jongens, wat zowel avontuurlijk, spannend als grappig is.

Maarten Kuipers is een auteur met een prettige en originele vertelstijl. Hij weet leuke en herkenbare onderwerpen en thema’s (voetbal, vriendschap, vertrouwen) in een prima verhaal te verwerken.  Ik kijk met plezier uit naar een volgend boek van hem!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s