Christopher Plum en het zwaard der wanhoop, Tamara Geraeds

224199017_2275922032538006_146308810952896591_n9789492585851/2021

Tamara Geraeds,  Dutch Venture Publishing

Tamara Geraeds bracht in 2015 deze titel uit bij uitgeverij Kramat. Ik had het plezier het toen al te mogen lezen en vond het een leuke kennismaking met een nieuwe held, al vind hij zelf dat hij dat niet is.  Helaas is de toenmalige uitgeverij failliet gegaan maar gelukkig vond zij bij Dutch Venture Publishing de gelegenheid de titel ( en de andere delen uit deze serie) opnieuw uit te geven.

De cover is in een nieuw jasje gestoken en ik vind dat persoonlijk een goede keuze want deze cover springt er veel meer uit dan de vorige. Ook het lettertype ( let op de T in de voornaam van onze held) vond ik mooi en treffend gekozen. Echt een cover die je aandacht trekt. Verder is de uitvoering in een hardcover waar ik ook altijd wel blij van word.

Achterflap:

Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen… Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders. Maar daar zal snel verandering in komen… Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen. Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd? Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én…. twee hilarische schurken!

Een gewone jongen , een geheime tunnel , een magisch zwaard en twee schurken. Een leuk aantal ingrediënten voor een spannend avontuur.  Christopher wordt ook nog eens gepest , heeft een vervelend zusje en weinig zelfvertrouwen. Door te kiezen voor een anti-held is het een verhaal geworden die een groot publiek zal aanspreken.

In het begin lees je dat je in het stadje waar Christopher woont beter niet in de avond rond kunt dwalen wat helaas niet echt wordt uitgewerkt. Onze hoofdrolspeler komt namelijk al snel in contact met een bijzondere dame waarbij een groot avontuur van start gaat. De start van deze quest vond ik mooi gevonden. Op zoek naar een magische zwaard en zorgen dat het niet in de handen komt van twee schurken.  Deze schurken zijn ook niet super slim wat het verhaal ten goede komt omdat de nodige grappige situaties met zich meebrengt. Verder zijn er verwijzingen naar de oude legende van Koning Arthur. Als je daar niet bekend mee bent is dit niet erg omdat de auteur het goed in het verhaal heeft verweven. In het begin dacht ik , goed en makkelijk scoren met het verwijzen naar een legende maar door de manier waarop de auteur dit heeft gedaan heb ik die gedachte snel weer ingetrokken.

Het verhaal is geschreven in korte hoofdstukken en makkelijke woordkeuze. Hierdoor goed passend bij de doelgroep van tienplus. Er zijn wat vreemdere woorden maar daar lees je wel door heen. Je haalt goed uit de tekst wat er bedoelt wordt.

Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en goede aanloop naar een goed afsluitend einde. En een goed begin van een nieuwe serie.  En het goede nieuws is dat je niet op het tweede deel hoeft te wachten. DVP uitgeverij heeft er voor gekozen de gehele serie in een keer opnieuw uit te brengen , dus je kunt meteen doorlezen !

banner blogtourDeze recensie was onderdeel van een blogtour voor meer informatie : check de site van DVP

05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s