” berenkriebel “

berenkriebel9789047712268/2021

Victoria Cassanell , uitgeverij Lemniscaat 

Victoria Cassanell studeerde illustratie aan de Hull School of Art en Design. Als afstudeerproject maakte ze een prentenboek, waarna ze werd aangenomen op de masteropleiding Children’s Book Illustration op de Cambridge School of Art.  ‘ Berenkriebel ‘ is haar debuut en hopelijk zullen er snel meer boeken van haar volgen.

Als na een lange winterslaap Beer wakker is geworden heeft hij een vreselijke kriebel, een berenkriebel, op een plek waar je natuurlijk niet bij kunt…  Al snel gaat hij naar de speciale boom om zich aan te krabben maar ja er zijn nog meer beren wakker geworden dus dat wordt wachten met een berenkriebel op je rug. Na lang wachten gebeurd er iets vreselijks met de boom en kan Beer nog niet krabben.  Bever staat er bij en kijkt er naar en is dan vastbesloten Beer te helpen met zoeken naar een nieuwe krabbel-boom. En ze vinden een wel heel bijzondere!

Wat een heerlijk verhaal waarbij twee vrienden elkaar helpen. De illustraties zijn vertederend, ik kan niets anders zeggen. Zodra je het boek openslaat en die dikke bruine beer ziet, op een groen veld vol bloemen, wil je hem het liefst zelf knuffelen en op zijn rug krabben om die berenkriebel weg te halen. Eenvoudige illustraties zonder tierelantijnen in warme kleuren. De dieren worden wel natuurlijk weergegeven maar wel met iets zachtaardigs. Dit klinkt zoetsappig maar dat is het niet hoor.  Een beetje humor in de weinige tekst maakt het helemaal af. Het verhaal wordt verteld door de mooie tekeningen en net voldoende tekst.

Een verhaal wat niet gaat vervelen en je graag voor wilt blijven lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s