” Wedden van wel ? ” Vanessa Thuyns

Wedden-van-wel-original9789492585929/2021

Vanessa Thuyns begon op haar twintigste aan haar studie Engels taal- en letterkunde, mede door haar fascinatie voor taal, verhalen en songteksten. Een negatieve studie ervaring zorgde ervoor dat ze een switch richting muziek zou maken. Ze ging het podium op en speelde in musicals. In 2012 deed ze mee met een feelgood schrijfwedstrijd voor chicklit.nl en belandde in de finale en besloot verder te gaan met schrijven.  Haar eerste boek “ knetterverliefd ”  “ wat ik met heel veel plezier heb mogen lezen. Ook het boek  “negentig seconden “ wat ik mocht recenseren voor de Feelgood community  is een aanrader als je van snelle feelgood verhalen houdt.  Snel in de zin van een gebeurtenissen die snel op elkaar volgen, diverse personages met eigen rugzakjes die elkaar tegen komen en dit alles in een lekker (lees-) tempo.

In  “ Wedden van wel ? “ maken we kennis met Robine. Ze woont in Italië waar ze werkt bij een B&B en de dagen plukt. Haar familie vindt ze maar gecompliceerd en heeft zij achtergelaten voor het zonnige leventje in Italië. Haar tweelingbroer Sep wil dat zijn lievelingszus terug komt naar Amsterdam. Maar zij ziet Amsterdam als een no-go. Het doet haar denken aan haar ex, haar mislukte carrière en de strubbelingen met haar familie, met name haar zus en echtgenoot.  Als ze echter naar huis komt voor de verjaardag van haar vader bedenkt haar broer Sep een weddenschap.  Hun hele leven bedachten ze weddenschappen voor elkaar dus dit was de insteek voor Sep omdat nu weer te doen en waarmee Robine wel akkoord mee zou gaan.  Als het Robine zou lukken om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze op kosten van haar broer en zonder protest terug naar leventje in Italië maar als het niet lukt moet ze in Nederland bij haar familie blijven.  Robine gaat de uitdaging aan en ziet het als een zakelijke transactie. Hierbij even te vergeten dat ze met mensen en gevoelens te maken heeft én met name de gevoelens van haarzelf.

Het leuke van de boeken van Vanessa Thuyns vind ik dat de hoofdrolspelers meestal dertigers zijn die ofwel hun schaapjes op het droge lijken te hebben óf  nog lekker onvolwassen in het leven staan.  Die voor de buitenwacht het voor elkaar lijken te hebben maar toch nog niets missen en naarstig op zoek zijn. Dus eigenlijk karakters met stukjes van herkenning voor de lezer. We kennen allemaal wel iemand die zo in het boek zou kunnen stappen en er niet zou misstaan.  Vanessa Thuyns weet echter wel de zó herkenbare karakters vaak net even te overdrijven,  uit te vergroten. Ze worden dan net even over-de-top, wat leuke situaties met zich meebrengt.  Een vleugje humor waardoor je nog sneller door het verhaal raast.  

Door de (soms ) grote tegenstellingen in karakters, of juist personages die zich anders voor willen doen voor de buitenwacht, en hierbij lekker moeten kronkelen omdat ze de confrontatie niet aan willen gaan, krijg je leuke situaties. Althans leuk voor de lezer. Het verhaal verveeld je geen moment. Het heeft een originele insteek en is op een luchtige manier geschreven, waarbij emoties niet worden geschuwd.

Kortom weer een heerlijk boek, een aanrader voor liefhebbers van feelgood romans!

 

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom ‘ Wedden van wel ? ‘, zie hieronder welke bloggers nog  meer laten weten wat zij van dit boek vinden : 

222690279_2923363111253294_9064031304920843194_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s