” onder dezelfde sterrenhemel ” Yoshi Yoshitani

onder dezelfde sterrenhemel9789463832403/2021

Yoshi Yoshitani, vertaling Isabel Goethals, uitgeverij  Pelckmans

Yoshi Yoshitani is beeldend kunstenaar en vindt haar inspiratie in culturen, geschiedenis en  mythologie. Het boek ‘ onder dezelfde sterrenhemel ‘ bevat hervertellingen van sprookjes, mythes en godenverhalen uit de hele wereld.

Meer dan 75 korte vertellingen komen voorbij. Ze weet bekende ( en wat minder bekende ) sprookjes en mythes kort en krachtig te vertellen op slechts één pagina en de pagina er naast bevat een mooie kleurrijke illustratie van haar hand. Onder elke titel staat de oorsprong en wat voor soort vertelling het is. Enkele verhalen zijn :  het meisje met de zwavelstokjes’,  ‘Sherezade’,   ‘Anansi’ en “ Koning Arthur’.  Onmogelijk om ze allemaal te noemen.  Het boek bevat een goede  inhoudsopgave zodat je snel op titel kunt zoeken. Het leent zich uitermate om af en toe eens op te pakken en een stukje te lezen.

De tekenstijl is net als de cover bijzonder en een beetje mysterieus. Iets waar het onderwerp zich prima voor leent. De schrijfwijze is ook prettig. Het is knap dat je een vertelling kunt terugbrengen naar zo’n kort stuk en de essentie behoudt.  Als lezer is het leuk om kennis te maken met al die verschillende verhalen uit verschillende landen. Het nodigt uit om te lezen en het maakt nieuwsgierig naar  andere culturen en hun sprookjes. Sommige zal je al kennen en door andere maak je kennis met andere culturen en hun geschiedenis op dit stukje taalgebied.

Heerlijk om te lezen en voor te lezen én uiteraard door te bladeren en te genieten van de mooie kleurrijke illustraties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s