Friday Five : inhaalalfabet : vijf auteurs wiens naam begint met de letter D

DSC_2415We zijn bijna weer gelijk met de andere bloggers wat betreft dit thema van de Friday Five.  Aankomende vrijdag is de E aan de beurt dus kan ik weer aansluiten.  Rest alleen nog de letter D

DSC_2459S.E Durrant studeerde Fine Art ( schilderskunst) en gaf daarn akunstles in kinderen. Ze heeft haar hele leven al geschreven en in 2018 ontdekte ik het mooie boek ” stukjes hemelsblauw”.  Dit jaar verscheen bij uitgeverij Lemniscaat ‘ het verloren meisje’ een jeugdboek.  Hoofdpersonage Iris moet vanwege een verbouwing tijdelijk bij haar oma wonen. Haar oma is geen saaie oma, met haar is iedere dag een avontuur maar dan merkt Iris dat oma steeds vreemdere dingen doet en is er ook nog een foto van een meisje van vroeger maar die wel heel veel op Iris lijkt.  Iris gaat op onderzoek uit.  Een ontroerend verhaal.  S.E. Durrant weet maatschappelijke problemen en emoties in originele en mooie verhalen te verpakken.

DSC_2456Johan Deseyn is een Vlaams auteur die ( psycho- ) horror schrijft. Ik las van hem onder andere Dolmen ( 2016)  en Deal (2018).  Naast zijn ( vaak dikke ) duistere thrillers schreef hij korte verhalen, ook voor kinderen.  De verhalen die ik mocht lezen weet de auteur de lezer te boeien van begin tot einde. Hij neemt de tijd om zijn verhaal te vertellen, alles wordt tot in detail uitgewerkt en toch weet hij ruimte te behouden voor de eigen fantasy van de lezer. Voor liefhebbers voor gruwelijke en groteske verhalen.

DSC_2458 Om een beetje in de spannende sfeer te blijven wil ik in deze rij Mark van Dijk zetten. Mark van Dijk is een auteur die naast horror/fantasy  ( kwade geest, bloeddorst) een spannende roman heeft geschreven ( gerechtigheid) maar ook een geweldig leuk kinderboek ‘de prinses die haar kroontje kwijtraakte‘ heeft geschreven. Dit leuke boek was naar een idee van zijn dochtertje met geweldige illustraties van Arthur Rackham. Ook heeft hij een mooi Charles Dickens project en schreef hij het jeugdboek  ‘ het mysterie van de poldergruwel’. Kortom een veelzijdig auteur die zich niet beperkt tot één doelgroep of genre.

DSC_2455Rébecca Dautremer  is een van de bekendste Franse illustratrices.
Ze doet meer dan beelden maken bij een tekst. Haar prentenboeken bevatten weinig tekst omdat de beelden vaak voor zich spreken. Een uitgesproken stijl , boeken waar je in blijft lezen en die nooit vervelen

DSC_2460  Sophia Drenth mag in deze rij niet ontbreken. Voor wie mijn pagina volgt zal dit geen verrassing zijn. Ik ben fan en liefhebber van haar werk. Mijn eerste ontmoeting met haar werk was Bloedwetten I : vonnis en ook het tweede deel en haar novellen heb ik verslonden. Hoe leuk dat dit jaar nu ook tere kinderzieltjes worden blij gemaakt met een heus kinderboek ( uiteraard over vampieren en andere monsters). En laat nu ook het derde deel van Bloedwetten zijn uitgekomen ! 2021 kan niet meer stuk!

Dit zijn de blogs die ook Friday Five lijstjes met jullie willen delen :

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s