Friday Five : inhaal alfabet : vijf auteurs wiens naam begint met de letter C

DSC_2415Zoals gezegd inhaalslag voor de Friday Five zodat we straks weer op schema liggen met dit thema. Vandaag de letter C 

 

DSC_2412

Eric Carle, wie is er niet groot geworden met zijn mooie illustraties van onder andere Rupsje Nooitgenoeg ? Een klassieker onder de prentenboeken en wat nog steeds herdrukt wordt.

DSC_2409

Lewis Carroll was het pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson ( 1832-1898) een Engelse diaken die vooral bekend werd door zijn kinderboeken. De avonturen van Alice kwamen voor het eerst uit in 1864 en spreken nog steeds tot de verbeelding.

DSC_2410

Caja Cazemier is een Nederlandse en zeer productieve kinderboekenschrijfster die al meer dan 50 titels op haar naam heeft staan. In bovenstaand boek weet ze de lezer te raken en een actueel thema als depressie mooi op papier te zetten. 

DSC_2411

Sarah Crossan mag niet ontbreken. Ze schrijft in de vrije-vers-vorm wat de afgelopen periode steeds meer gewaardeerd wordt.  Haar boeken lezen als een trein en omvatten zeer uiteenlopende thema’s. Het is knap dat iemand in weinig woorden zoveel kan vertellen.

DSC_2414

Als hekkensluiter de auteur Steve Cavanagh. Een Ierse advocaat civiel recht. Vorig jaar liep ik per ongeluk tegen een thriller van hem aan en ik was verkocht. Wat kan die man schrijven.  De verhalen hebben een enorm tempo en spanningsboog en hebben zeer uitgesproken personages. Kortom echte aanraders ! 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s