Friday Five : inhaal alfabet : vijf auteurs wiens naam begint met de A

DSC_2415Het klopt dat het geen vrijdag is maar zoals ik eerder liet weten loop ik een paar weekjes achter bij het thema van  ” Friday Five “.  Het thema is vijf auteurs , één letter en om de week staat er een letter op het programma.  Afgelopen vrijdag was dat de letter D , dus heb er 4 gemist. Omdat ik het thema toch leuk vind en compleet wil laten voorbij komen ga ik de komende dagen een kleine inhaalslag maken. Ik kan hier twee weken over doen want dan is de letter E aan de beurt en hoop ik met schema mee te kunnen lopen.

Voor dit thema heb ik mij voorgenomen dat ik alleen gebruik maak van boeken die in mijn kast staan. Hierdoor mis je wel wat auteurs maar maakt de uitdaging wel weer net even anders…  ( klik op de titel van het boek voor een recensie, indien beschikbaar).

Voor vandaag de letter A op het programma

DSC_2399Naomi Alderman, van haar las ik in 2018 de titel ‘de macht‘ .  Naomi Alderman won de Women’s Prize for Fiction  2017 met deze roman, een literaire prijs in het Verenigd Koninkrijk die ieder jaar wordt toegekend aan het beste literaire werk door een vrouw. Ze schreef een tiental romans, waarvan er een aantal in het Nederlands zijn verschenen. Wat ik mij herinner van dit boek is dat de stijl soms wat rommelig was maar over het algemeen een vrij prettige vertelstijl. Ondanks haar vlotte pen heb ik nog niet de kans gehad meer van haar te lezen..   ( zoveel boeken, zo weinig tijd).

DSC_2400 Katherine Applegate is een Amerikaanse fictie schrijver. Ze schrijft voor kinderen en jongvolwassenen. Naast dit bijzondere boek wat na het lezen even blijft hangen schreef zij ook de fantasy serie Eindeling.

DSC_2398 Zowel het boek ‘ de huid ‘ als ‘ongemak ‘ over allerlei lichamelijke ongemakken zijn zeer laagdrempelig geschreven. Met een luchtige insteek leer je van de ins en outs van je lichaam. Yael Adler is een bekende Duitse huidspecialiste met een eigen dermatologische praktijk. Ze deelt in haar boeken haar praktijkervaringen en haar boeken zijn informatief en zeker de moeite waard eens door te nemen.

DSC_2402 Toen Barbara Aalpol mij in 2015 benaderde met de vraag of ik haar boek wilde lezen en bespreken kon ik geen nee zeggen tegen deze titel met sprekende cover ( schreeuwende cover) en ondertitel. ‘ om gestoord van te worden ‘ leek mij de moeite waard om te lezen. Aalpol geeft bedrijfstrainingen waarin je leert om op een slimme manier met je werktijd om te gaan .  Ze heeft een humoristische manier van het benaderen van een serieuze zaak.  Een boek wat nog steeds actueel is en zeker een aanrader.  Of zij echt in de rijtje thuis hoort weet ik niet maar ik vond het een uitgesproken kans om haar boek nog eens onder de aandacht te brengen.

DSC_2401 In 2019 las ik het boek van Jef Aerts ‘ de blauwe vleugels” een van de mooiste boeken uit dat jaar. Ontroerend en aangrijpend.  Jef Aerts is een Vlaams schrijver en dichter. Hij debuteerde in 1999 met zijn eerste roman en sinds 2012 schrijft hij ook voor kinderen en jongeren. Zijn boeken ontvingen verschillende prijzen en zijn vertaald in 15 talen.  Het was voor mij het eerste boek wat ik van hem las maar zeker niet het laatste.

Dit zijn de blogs die ook Friday Five lijstjes met jullie willen delen :

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s