MoCA Museum of Comic Arts

moca

Noordwijk is een bijzonder museum rijker en wel het Museum of Comic Arts. Het is opgezet door stripliefhebbers, verzamelaars en strip-deskundigen. Het idee is om er twee hoofdtentoonstellingen per jaar te houden, korte thema exposities, een jaarlijks cartoonfestival en nog veel meer ( bezoek de site voor alle info ). Ideeën zat, daar zal het zeker niet aan liggen. Voor ons ook een thuiswedstrijd dus wilde we wel ‘vrienden van MoCA ‘ worden zodat we geregeld op bezoek zouden kunnen gaan.

opening mocca Op 19 juni kwam Lucky Luke himself het MoCA openen en kan iedereen het museum komen bewonderen.  Femke ( mijn dochter en ik ) zijn ‘vrienden van MoCA’ en mochten daarom eerder het museum bezoeken. Momenteel is er een tentoonstelling “European Masters of Comic Art”. 

We ontvingen een bijzondere zeefdruk van Dick Matena en ons lidmaatschappasje.

Onze reis door de striptijdlijn kon beginnen. De mooie , zeer uiteenlopende illustraties uit allerlei strips waren zeker het bewonderen waard. Het is een duidelijke opstelling met soms wat veel tekst maar het was ( vanwege de Covid tijdblokken) rustig en hadden we dus alle tijd om te blijven staan en te lezen. Er is ook een leeshoek en een minibios.

IMG_20210613_143416_027 Aan het einde van de tentoonstelling zijn we nog even de museum winkel in gegaan waar we uiteraard niet met lege handen weg konden gaan.  Met beide een strip onder de arm plus een cadeau voor vaderdag ( ons bezoek was immers vorig maand) gingen we tevreden naar huis. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s