” ei moet uit ” Mariken Jongman & Marieke ten Berge

Opmaak 19789047708971/2021

tekst Mariken Jongman , illustraties Marieke ten Berge, uitgeverij Lemniscaat

Marike Jongman schrijft jeugdtheatervoorstellingen waar zij zelf ook in speelt en zingt. Al eerder verschenen bij Lemniscaat verhalen van haar hand maar dit is voor het eerst dat ze een samenwerking aan ging met Marieke ten Berge. Marieke ten Berge is ontwerper en illustrator. Ik heb eerder het wondermooie “Noord “ mogen bespreken van haar hand. Ik was daardoor zeer benieuwd naar dit prentenboek.

In een koud winterlandschap vind een kind een ei. Het is natuurlijk veel te koud in de sneeuw om als ei te liggen dus het kind raapt het ei op en gaat iemand zoeken om het ei uit te broeden. Die is niet zo een, twee, drie gevonden. Wat volgt is een wereldreis langs heel veel dieren. Maar de een eet het liever op, de ander is te klein, weer een volgend dier kan niet zitten dus ook niet op een ei en een volgend dier is te zwaar om er op te gaan zitten. Zal het het kind lukken iemand te vinden die én warm is én groot genoeg én niet te zwaar én het ei wilt uitbroeien?

‘ ei moet uit ‘ is een warm prentenboek geworden, zowel voor het oog als met het verhaal zelf.  De zoektocht brengt je langs verschillende plaatsen en de meest uiteenlopende dieren. De tekst is eenvoudig en kort. De auteur weet in weinig woorden haar verhaal te vertellen.

De illustraties zijn in warme kleuren en er is veel op te zien. Misschien wel meer dan je op eerste gezicht denkt.  En daarnaast ben je wel heel nieuwsgierig of het lukt om het ei uit te laten broeien en uiteraard wat er uit zal komen, want het is best een groot ei.

Een heerlijk prentenboek om samen van te genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s