” Wolfie” Andy Harkness

wolfie9789492899989/2021

tekst en illustraties Andy Harkness, uitgeverij Condor, vertaling Anouk Abels

Andy Harkness is film & art director. Hij heeft een flinke cv op animatie gebied.  Na de kunstacademie begon hij bij Disney en werkte mee aan Pocahontas, Vaiana en Frozen. Daarnaast wil hij graag kinderboeken maken. In 2016 verscheen Bug zoo en nu is er ‘ Wolfie’.

Wolfie vindt zichzelf heel stoer en loopt in het bos. Nu wil het geval dat hij vreselijke honger heeft. Wat doe je dan ? Juist, je gaat op zoek naar lekkere, malse konijntjes. En dit doet hij dus ook. Hij sluipt door het bos maar de konijntjes lijken hem steeds een stapje voor te zijn. Tot hij uiteindelijk  toch twee oren en een staart ziet…

Een eenvoudig boek op het eerste gezicht maar als je goed kijkt zie je meer. Allereerst de vormgeving. De illustraties zijn heel bijzonder. Alles is namelijk gemaakt van klei, tot aan de letters van de titel aan toe. Als je op het eerste gezicht snel door het boek bladert zie je het niet maar als je daarna goed kijkt zie je hoe bijzonder het is. De kleurkeuze is vrij sober en donker maar hierdoor springen Wolfie en de konijntjes er wel uit dus ik vind het een goede zet.

Tijdens het voorlezen kan je ondertussen ook zelf op konijnenjacht en verder leest het boek zich ook goed voor het oefenen met tellen. Hoeveel konijntjes maar ook bijvoorbeeld op een andere pagina zou je de visjes kunnen tellen.  Het verhaal zelf lijkt heel spannend maar er zit ook iets liefs in.

Kortom een prentenboek waar je veel (voor-) leesplezier uit zult halen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s