The Friday Five : boektitels met de letter Z

Boektitels met de letter Z. Dat was een flinke berg in mijn kast. Met titels ” zus of zussen ” had ik bijna een top vijf kunnen vullen. Omdat daar vaak een lidwoord voor stond heb ik daar maar van afgezien. Het is weer een zeer uiteenlopende stapeltje geworden.

“zussen ” is geschreven door Erica James. Deze editie is uit 2009 van uitgeverij de Kern, isbn 9789032511388. Het gaat over de 32jarige Harriet die denkt dat haar leven perfect op orde is maar dan verliest ze haar hartsvriendin én enige zus. Harriet is voogd van haar twee kinderen dus zal ze terug moeten keren naar haar ouderlijk dorp om daar achter nog meer geheimen van haar zus te komen. Heerlijk geschreven, feelgood boek.

“zijspoor” Joshua Zwaan, uitgeverij Ten Have, isbn 9789025905095. Een non-fictie boek van deze auteur. Ze houdt een dagboek bij als ze zelf aan het herstellen is van ernstige complicaties na een galblaasoperatie en haar zoon erg ziek is. Hij blijkt een auto-immuunziekte te hebben die nieren en longen aantast. Het is haar verhaal over de beleving van de ziekte van haar zoon.

‘ zondagskind ” Judith Visser. uitgeverij HarperCollins, isbn 9789402701173. over opgroeien en de diagnose Asperger. Een heel mooi verhaal en toegankelijk geschreven over een onderwerp wat nauw aan mijn hart ligt. Haar nieuwste boek ‘ zondagsleven ‘ ligt nog op mijn te-lezen-stapel maar ik weet nu al dat dat ook een topper zal zijn.

” de zingende zwanenhals ” is uitgegeven in 1990 bij de Harmonie. Toen een isbn nog uit 10 cijfers bestond ( 9061693756) en is de vierde satirische roman van het duo Harrie Jekkers en Koos Meinderts. Het grote publiek leerde ze kennen als leden van het Klein Orkest. Wie Harrie Jekkers ook van het cabaret podium kent zal dit verhaal lezen zoals hij op het podium zijn vertelling houdt.

” de zweetvoetenman ” over rechtszaken & regels ( en een hoop gedoe ) werd in 2017 door Lemniscaat uitgebracht. ( 97890476708261). Geschreven door Annet Huizing en illustraties van Margot Westerman. Hét boek om meer te weten te komen aangaande rechtspraak in Nederland. Naast uitleg ook zeer bizarre zaken die langs de rechter kwamen. Uitgegeven voor de jeugd maar uitermate geschikt voor alle leeftijden.

Het afgelopen jaar deden we een rondje alfabet bij de The Friday Five. Helaas is het alfabet niet langer en ik vond het erg leuk om hier aan mee te doen. Lastige letters waren de Q, de X en de Y maar dat was te verwachten.

Wil je weten wat de andere bloggers bij de letter Z uit de kast trokken ? Hier de link naar hun blogs:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s