The Friday Five: boektitels met de letter W

Het alfabet schiet al aardig op, vandaag de W aan de beurt. Ook meer keuze bij deze letter.

We zijn onszelf niet van Matthew Thomas is een schitterende roman uit 2015 ( uitgeverij de Bezige Bij, isbn 978902348793) en gaat over over een Iers- Amerikaans echtpaar waarbij de man, een hersenonderzoeker, op jonge leeftijd al de ziekte van Alzheimer krijgt en zo alle verwachtingen binnen het gezin overhoop gooit. Als je op zoek bent naar een roman die je raakt kan ik deze van harte aanbevelen.

Wandelen in liefde is geschreven door Daan Fousert. Een auteur die een uiteenlopend genre op zijn naam heeft staan. Naast thrillers schrijft hij ook historische romans. ( uitgever Elikser isbn 9789089548603, 2016). Een roman gebaseerd op een briefwisseling tussen een arts en een verpleegster die eindigde in 1952. Het geeft een mooi tijdsbeeld en kijkje in het leven van deze mensen.

de Wilden van Marion Pauw, een auteur die een heerlijk vlotte vertelstijl heeft. De roman is al uit 2013 ( uitgeverij ambo-anthos isbn 9789041422132). Over een vrouw die er voor kiest om alleen naar Panama af te reizen en in de jungle een verkeerde beslissing te nemen. Ze komt terecht bij een indianenstam , zonder telefoon, geld en stress leven deze indianen in een compleet andere wereld. Langzaam wordt ze opgenomen in het dorp maar dan komt de tijd om te beslissen in welke wereld ze echt hoort.

Welkom in het rijk der ziekte is mijn kennismaking met werk van Hanna Bervoets. ( uitgeverij Pluim, isbn 9789492928283) Een roman die binnenkomt. Wat kan zij mooi vertellen. Het verhaal gaat over Clay die een Q-koortsvermoeidheidssyndroom heeft opgelopen en op zoektocht gaat naar genezing. Een zoektocht door wonderlijk zorgland.

de Wolffs bestiarium van Martijn Adelmund & Maarten de Wolff, voor mij het meest bijzondere boek van 2019 ( uitgeverij Quasis isbn 9789492099327). Een boek dat je niet moet lezen maar moet ondervinden .

Wil jij weten welke titels de andere bloggers konden vinden voor hun Friday Five ? Bezoek hun blogs:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s