“de menselijke trekjes van dieren ” Anna Claybourne

menselijke trekjes van dieren 97890477127250/2020

Auteur Anna Claybourne, Illustrator Stef Murphy, Uitgeverij Lemniscaat

Lemniscaat heeft een mooi fonds: Lemniscaat Natuurlijk, waarin ze boeken uitgeven voor de jeugd over de natuur. Boeken om te kijken, te speuren, te ontdekken en je te verwonderen. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet en hoe leuker de natuur is. Dit boek ‘ de menselijke trekjes van dieren’ zit boordevol wetenswaardigheden over dieren : hoe ze lachen, spelen en misdragen…

Anna Claybourne studeerde Engelse literatuur en schrijft boeken over wetenschap en natuur voor kinderen. Misschien ken je haar al van het boek ‘waarom verdrinken vissen niet ? “.  Stef Murphy illustreerde al meerdere non-fictieboeken. Hun samenwerking bracht dit kleurrijke boek tot stand. De illustraties zijn waarheidsgetrouw tegen een zachte kleurstelling.

Het boek is duidelijke opgebouwd met een prima pagina indeling, fijn lettertype en nodigt uit tot oppakken en doorbladeren. Het geheel is opgedeeld in verschillende thema’s : plezier maken, denken en voelen, het leven van alledag, samenleven en een gezin stichten. Afgesloten met een woordenlijst en meer leestips van boeken met andere dierenfeiten.

Een wonderlijke parade van dieren komt voorbij, allemaal met hun eigen trekjes en slimmigheidjes.  Zo zijn er dieren die gereedschap gebruiken, dieren die samen spelen en bijvoorbeeld van een glijbaan af gaan, dieren die vriendschap sluiten en elkaar lekker op de rug krabbelen. Dat ze soms superslim zijn en heel zorgzaam zijn?  En wist je dat dieren kunnen lachen, grapjes uit halen en zelfs verdrietig kunnen zijn en een rouwproces mee maken?

Er is gewoon zoveel te vertellen waarbij de vergelijking mens en dier kan worden gemaakt. Niets menselijks is ze vreemd zeggen we wel eens. Er zijn dus zat menselijke trekjes in de dierenwereld te vinden en te benoemen. Dieren lijken heel erg op mensen of is het misschien andersom?

Ga op ontdekking met dit fijne boek, geniet van de illustraties en terwijl je leest steek je er  ook nog wat van op!

Ik besprak dit boek eerder op de site ‘ kinderboeken & y.a

1 Comment

  1. Pingback: In de afgelopen week ( 22 tot 28 februari) | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s