” ik hou je vast ” Marina Folkers

9789020538120-ik-hou-je-vast-m-LQ-f 9789020538113/2020

Marina Folkers, uitgeverij Zomer & Keuning

Marina Folkers is bij mij vooral bekend van haar romantische feelgood romans. Van haar vier vorige titels las ik er twee en dat waren heerlijke verhalen om bij weg te dromen en even de dingen van alle dag los te laten.  ‘Ik hou je vast’ is alweer haar vijfde roman. Hoewel dit wederom een liefdesverhaal betreft heeft ze er nu een heftig thema in verwerkt waardoor zij heeft bewezen dat ook dit genre hier zich prima voor leent om zoiets bespreekbaar te maken.

Millie is woonachtig in Londen waar ze in appartement deelt met haar beste vriendin. Ze werkt voor ‘The Guaridian’ als journaliste.  Ze is single en lijkt te genieten van haar leven. Er is alleen een geest uit het verleden, figuurlijk dan.  Haar toenmalige vriend, Ehtan,  heeft de relatie verbroken en eenmaal per jaar mag ze van zichzelf daar aan toegeven aan haar verdriet en denken aan de man die haar hart heeft gebroken. Tot nu toe heeft ze het nooit kunnen begrijpen of los kunnen laten wat er toen gebeurd is. Ze heeft hier nog zoveel vragen over dat ze op liefdesgebied geen stappen meer onderneemt. Te veel oud zeer. Na de breuk heeft ze Ethan ook nooit meer gesproken.   Als ze voor haar werk een artikel moet schrijven over een bedrijf blijkt Ethan daar te werken. Ze denkt dat als ze dit gaat doen weer in contact met hem kan komen en dat ze eindelijk haar lang verwachte antwoorden krijgt op al die vragen. Wonderbaarlijk doet Ethan net of hij haar niet herkent tijdens het interview. Dat roept inderdaad nog meer vragen op en Millie wordt heen en weer geslingerd tussen verstand en gevoel maar vastberaden hier uit te komen.

Marina Folkers heeft een prettige vertelstijl. Het is toegankelijk en al snel heb je een prima beeld van de hoofdrolspelers in dit verhaal. Helaas heeft ze dit maal veelvuldig gebruik gemaakt van de herinneringen van Millie. Haar mijmeringen en gedachten worden uitgebreid beschreven. Een nogal makkelijke manier om een verhaal te vertellen aan de ene kant en aan de andere kant had ik soms van “schiet nou maar op” als Millie weer eens blijven hangen in haar verleden. Het maakte dat ik af en toe negatieve kriebels kreeg bij haar en bijna dacht ‘niet zo gek dat iemand je dumpt’  maar het haalde ook het leestempo naar beneden.

Gelukkig was de thematiek behoorlijk heftig wat het verhaal toch wel weer aantrekkelijk genoeg maakte om dit te parkeren en door te lezen. Ik wil niet te veel weggeven maar Ethan is het slachtoffer van iets gruwelijks. Het gebeurd niet veel dat dit in een roman wordt besproken met een mannelijk slachtoffer waardoor het alleen maar is toe te juichten dat de auteur hiervoor heeft gekozen. Wat hij heeft moeten doorstaan en hoe hij daar nu mee om gaat maakt duidelijk waarom hij zijn keuze toen heeft gemaakt en hoe hij nu in het leven staat. Voor dit verhaal loopt het , uiteraard, goed af. Het is en blijft immers een romantisch boek. Maar de weg er naar toe is gelukkig niet zo voorspelbaar als bij de meeste romantische verhalen.

Marina Folkers is origineel in haar verhalen en weet de lezer te boeien met  mooie verhalen.

1 Comment

  1. Pingback: In de afgelopen week ( 22 tot 28 februari) | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s