” Angela & Emma ” Alice Bakker & Elly Godijn

AngelaEnEmma.2208209789493157354 /2020 Godijn Publishing

 

 

Alice Bakker is auteur en mede-eigenaar van een tekstbureau. Ze heeft inmiddels drie young-adult boeken op haar naam staan ( die ik alle drie met plezier heb mogen lezen) en dit is haar romandebuut. Elly Godijn is naast uitgeverij bij Godijn Publishing ook de auteur van het mooie, emotionele en autobiografische dagboekroman ‘ blauw gras’.  De dames hebben de handen ineen geslagen en samen het verhaal over Angela & Emma op papier gezet.  Het is uitgegeven als ‘godijntje’ een novelle wat zich goed leent om kennis te maken met een auteur maar in dit geval ook met de karakters als introductie op de ‘echte’ roman die nog gaat komen.  Een lekker voorproefje in een klein jasje met een mooie en aantrekkelijke cover.

De tweeling Angela & Emma lijken op het eerste gezicht een onbezorgde jeugd te hebben gehad. Als Emma achttien is vertrekt ze van huis en verbreekt alle banden met haar familie. Ze vertrekt niet alleen, ze neemt haar familiegeheimen met zich mee. Haar zusje vol vragen achterlatend. Vijfentwintig jaar later gaat Angela op zoek naar haar zus. Als ze elkaar vinden komen uiteraard zal dit een grote veranderingen in hun leven geven maar als ook de geheimen op tafel komen verandert ook het beeld over elkaar wat zich in al die jaren heeft gevormd. Niets was en is wat het lijkt.

Wat een heerlijke vertelling. Hoewel het door de luchtige en toegankelijke vertelstijl van beide dames op het eerste gezicht ook een luchtig verhaal lijkt kom je er snel achter dat dit niet zo is. Door de problematiek die er binnen het gezin van Angela & Emma speelde en het grote geheim wat er was heeft het deze zussen gevormd tot een bijzonder duo , die zo elk ook hun eigen bagage lijken door te geven. Het is een zware thematiek die in een mooi gegoten jas aan de lezer wordt gepresenteerd.

De auteurs schrijven allebei elk uit het perspectief van een van de zussen maar het sluit goed in elkaar over waardoor je als lezer een geheel te lezen krijgt en niet door hebt dat de auteurs elkaar afwisselen. Verder is het gelukt om in zo’n klein boekje zoveel te stoppen én het hele verhaal te vertellen zonder het af te raffelen. Uiteraard is het een prima opstap naar de roman die volgt maar hoewel het verhaal daarom geen afsluiting nodig heeft is het wel redelijk goed afgerond zodat je niet als lezer met teveel vragen blijft zitten. Maar wel met genoeg nieuwsgierigheid om verder te willen lezen.

Een prettig leesbare novelle, met hier en daar wat thriller-elementen. Ik kijk uit naar het vervolg !

 

1 Comment

  1. Pingback: ‘Zware thematiek in een mooi gegoten jas’ – Alice Bakker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s