Books & puzzles…

DSC_1405

Zoals degene die mij wat langer kennen of die mij volgen op instagram of facebook weten van mijn andere verslaving : het maken van legpuzzels. Iets wat mij met de paplepel is ingegoten want mijn moeder heeft dit aan mij doorgegeven. Het liefst wel legpuzzels met een boekenthema. Het zoeken van originele, nog niet gemaakte, boekenpuzzels is een sport op zich geworden. Op de foto zie je dat mijn stapel de twintig al is gepasseerd en er zijn er terwijl ik dit tik alweer twee onderweg…

Het leek mij een leuk idee om af en toe ook eens een berichtje te zetten over deze boekgerelateerde verslaving. En wie weet geef ik de puzzelliefhebbers af en toe nog een leuke tip of hebben jullie nog tips voor mij . Puzzels kan je ( net als boeken ) nooit genoeg hebben. Al is het logistiek wel een uitdaging waar ik ze moet opbergen.

Afgelopen maand trakteerde ik mijzelf op een aantal puzzels. Twee bij een leuke site (goedkopelegpuzzels.nl) en twee via marktplaats. Dat laatste had ik nog nooit eerder gedaan want het is altijd spannend hoe zo’n tweedehands puzzel er uit ziet en of ie nog compleet is. Maar gelukkig beiden aankopen waren snel gedaan, snel opgestuurd en beiden zagen er mooi uit, nette doos en beiden inmiddels gemaakt.

De eerste die ik maakte was ‘ the book club’ van Galison uit de USA. De afbeelding is van kunstenares Carolyn Suzuki en de puzzel had 1000 stukjes. Ik was deze nog niet eerder tegen gekomen en was blij verrast. De doos is klein en compact en er zit een apart vel bij met de afbeelding. De stukjes zijn van goede kwaliteit en het puzzelde lekker weg al was het af en toe flink speuren, ik hou daarvan.

DSC_1415 (1)

Deze puzzel kocht ik ook tweedehands. Ik heb al een aardig stapeltje bluebird puzzels gemaakt dus bekend met de prima kwaliteit durfde ik dit wel aan. Deze puzzel is nog zeker gewoon verkrijgbaar maar ik had hem nu voor de helft van de prijs dus dat is mooi meegenomen. Ook fijne stukjes , 1000 in totaal. Ik kwam er achter dat er ook een Venetië versie was en die heb ik in bestelling staan. Kon het niet laten….

Leg jij wel eens een puzzel?

3 Comments

  1. Pingback: In de afgelopen week ( 1 tot 7 februari) | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s