“het boompje in het bos ” Yuval Zommer

het boompje in het bos9789060388761/2020 (2e druk)

Yuval Zommer, vertaling Bette Westera, uitgeverij Christofoor

Yuval Zommer is ondertussen uitgegroeid tot een bekend illustrator. Hij schreef onder andere schitterende prentenboeken over bijzondere of buitengewone beesten en de zinderende zee. Stuk voor stuk boeken met illustraties waar je niet bij uitgekeken raakt. Ik word zelf altijd helemaal blij van zijn boeken. Toen ik dit kerstverhaal zag liggen in de boekhandel heb ik het ook meteen aangeschaft.

Het boompje in het bos, is een mooi prentenboek waarbij de cover reliëf en glitter bevat zodat het een warme uitstraling heeft. Vervolgens blader je je een weg door het bos gedurende verschillende jaargetijden. In het bos staat een (te) klein en ( te) krom dennenboompje. Als de winter is gekomen en de mensen een boom komen uitzoeken voor kerstmis blijft het boompje achter want hij is niet mooi genoeg om in huis te staan. Het boompje is verdrietig want hij is anders, niet mooi genoeg en daarom waardeloos. Maar de bosdieren denken daar anders over en willen hem opvrolijken om samen kerstfeest te vieren.

Een op en top kerstverhaal.  Wie al bekend is met de tekenstijl van Yuval Zommer kan zijn hart weer ophalen. Warme kleuren, mooie afbeeldingen vol details. Op sommige prenten kan je samen met je kind dieren zoeken en benoemen waardoor het boek niet snel zal vervelen. Het boek is perfect om meerdere malen op te pakken, te beleven en samen te lezen.

Naast de warme illustraties ook een mooi verhaal over anders zijn en je anders voelen. Maar vooral dat dat bij echte vriendschap niet uitmaakt. Echte vrienden nemen je zoals je bent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s