” wen er maar aan ” Maike Meijer

wen er maar aan9789083059808/2020

Maike Meijer auteur en uitgever

Maike Meijer is actrice en scenarioschrijver. Ze is vooral bekend door de bekroonde televisie serie ” Toren C”. Dit boek is haar schrijversdebuut. 

 

In dit fictieve dagboek lezen we over de moeizame periode van de overgang waar de werkloze actrice  M zich in bevindt. Haar huisarts heeft haar de tip gegeven een dagboek bij te houden waar ze dus mee aan de slag is gegaan. Ze leeft samen met puberzoon Ole die het huis uit wilt en een echtgenoot Koos die met lede ogen haar overgang gade slaat en door haar beschuldigt wordt van een midlifecrisis inclusief interesse voor andere (jongere ) dames. Ondertussen spiegelt ze zichzelf aan andere (jongere, mooiere, succesvollere) dames, snakt ze naar een glansrol en wil van dat afgeschreven gevoel af. 

Vanaf de eerste pagina schreeuwt actrice M ons toe dat ze ABSOLUUT  NIET prikkelbaar is, vrouwen met emotionele schommelingen en/of een rugzak een doelgroep is waar ze NIET  in gestopt wilt worden maar van binnen is ze toch wel bang dat ze hoort bij de dames met lichamelijke ongemakken, waarbij met name niet alles meer op zijn plek zit maar hangt en het wordt sexy niet echt van toepassing lijkt. Uiteraard wil ze er niet aan maar haar biologische klok (en de zwaartekracht) bewijzen anders.   Haar moeder en puberzoon nemen geen blad voor de mond, haar echtgenoot zucht en haar vriendinnen hebben zo hun eigen kijk op het leven.

Wat volgt is een dagboek waarbij we van dag tot dag, met een flinke dosis humor en vette knipoog, het leed met deze actrice volgen. Door de flinke dosis (soms wat sarcastische, soms wat hysterische) humor een heerlijk boek.  Jarenlang is ‘ de overgang ‘als een taboe weggestopt maar dat hoeft gelukkig niet meer. Je mag er over praten, je wordt serieus genomen en hoewel het huilen je soms nader staat dan het lachen ( lang leve de hormonen) kan je bij dit boekje de boel zo relativeren dat het allemaal een stuk erger kan dan dat je zelf meemaakt.  Daarnaast is het voor lezers die geen vrouw-in-de-overgang zijn ook een aanrader en wie weet hier en daar ook wel wat herkenning. Soms kunnen vrouwen-in-de-overgang er niets aan doen en is het ” echt de leeftijd” om er een dooddoener tegen aan te gooien. 

Een hilarisch boekje over een iets-minder-hilarisch onderwerp als je er middenin zit.  Een echte aanrader als je eens hard wilt lachen om al die ongemakken… 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s