The Friday Five : boektitels die beginnen met de letter P

DSC_1186

The Friday Five is een initiatief van Joost (NerdyGeekyFanboy). Elke vrijdag een opdracht waarbij ik aan deelneem als het onderwerp mij aanspreekt of tijd zie dit te doen. De uitdaging van deze week is eigenlijk boeken met de letter Q. Dat is een uitdaging op zich zelf maar ik geef mij zelf een weekje langer om na te denken want ik zag dat ik de P was vergeten dus die doe ik deze week.

De prinses die haar kroontje kwtijraakte  is geschreven door Mark van Dijk . Zijn dochter kwam met het verhaal over een prinses die zo’n sloddervos is dat ze alles kwijt raakt zelfs haar kroontje. De dieren in het bos helpen haar natuurlijk zoeken. Het is een mooi hardcover prentenboek met fantastische oude prenten van Arthur Rackham  ( uitgeverij Nimisa isbn 9789492337511). Heerlijk om (samen) te lezen en ideaal als cadeautje.

De pier stort in  Mark Haddon schreef deze verhalen bundel en het verscheen in 2016 . Het zijn een negental korte verhalen met een vleugje (zwarte) humor. Liefhebbers van ‘ tales of the unexpected’  ( van Roald Dahl) zullen dit zeker ook kunnen waarderen.  ( uitgeverij atlas/contact isbn 9789025446963)

Paradijsvogel Threes Anna schreef deze (feelgood) roman , luchtig geschreven maar wel met diepgang in de karakters. Over het leven van een gepensioneerden in een resort waar de oppervlakkigheid aan de orde van de dag is.  Waar alles draait om status en waar mensen van hun voetstuk vallen. Maar bovenal een vermakelijk boek met wat sarcasme tussen de regels door. ( uitgeverij atlas/contact isbn 9789025448295)

Prutje is een heerlijk kinderboek van Pieter Koolwijk. De geweldige cover en illustraties zijn van Linde Faas. Prutje gaat over Hens die een zwaar leven heeft. Hij moet hard werken in de fabriek waar het vies is en gevaarlijk. Zijn broertje Walm is vrolijk en haalt Hens telkens uit de put. Als Hens het zat is loopt hij weg maar Walm gaat stiekem achter hem aan. Ze ontmoeten een meisje die verteld over een mooie plek waar ze samen naar op zoek gaan. (uitgeverij Lemniscaat isbn 9789047709718)

Palimpsesten  Een roman van Aleksandra Lun.  Toen ik dit boek binnen kreeg wist ik niet wat een leuke verrassing het zou zijn.  Een heerlijk satire over een schrijver die opgesloten zit in een kliniek. Hij moet genezen worden van het feit dat hij zijn debuut niet in zijn moedertaal schreef maar in een andere taal. Een grappig, absurd, verhaal volgt, waarbij literaire verwijzingen en auteurs komen opdraven.  ( uitgeverij Pluim isbn 9789083045979)

 

Wil jij weten welke titels de andere bloggers konden vinden voor hun Friday Five ? Bezoek hun blogs:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s