“stekelhaar is echt niet raar!” Nadia Budde

stekelhaar is echt niet raar !9789463880541/2020

De Duitse Nadia Budde is schrijfster en illustrator. Ze studeerde grafische vormgeving. Haar eerste prentenboek ‘eins, zwie, drei, tier’ won meteen de Duitse Jeugdliteratuur prijs. Ze heeft al verschillende prentenboeken op haar naam staan die in diverse vertalingen zijn uitgekomen. De Nederlandse vertaling van deze titel is aan de hand van Edward van de Vendel.

Stekelhaar doet zijn naam eer aan. Elke ochtend staat hij op met zijn stekels alle kanten op. Hij vraagt zich af of hij daar wel blij mee is. En of hij de enige is die wat aan zichzelf zou willen veranderen. Een bonte stoet grappige personages komen langs. Allemaal zouden ze wel eens wat aan zichzelf willen veranderen: het kapsel, kleur ogen, de mond, de taille, iedereen heeft wel iets. Ze spiegelen zich aan het perfecte plaatje en willen ook zo mooi zijn. Maar is dat wel zo mooi om perfect te zijn? Na een rij  van verbeterpuntjes die worden aangedragen heeft oom Colombo een wijze raad voor iedereen die het horen wilt.

De tekenstijl van Budde is origineel en hilarisch. De figuren die zijn neergezet zijn lekker overdreven waardoor ze er grappig uit zien. Naast het kenmerk wat ze willen veranderen blijven ze toch een blije uitstraling hebben die van het papier af spat. Misschien snappen ze van binnen stiekem toch wel dat perfect niet hoeft? Jezelf kunnen en mogen zijn is toch veel belangrijker! De gebruikte kleuren zijn lekker vel, de illustraties dus grappig en de teksten die er bij staan zijn met een leuke kronkelende schrijfletter neergezet. Het zijn slechts enkele regels die het verhaal vertellen en tekst en illustraties passen goed bij elkaar.

Zo zie je dat je weinig woorden nodig hebt om een heel belangrijke boodschap te vertellen.

1 Comment

  1. Pingback: The Friday Five: boektitels die beginnen met de letter S … | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s