“het raadsel rond het rode huis” Bianca Nederlof

raadsel rond rode huis9789044838770/2020

Bianca Nederlof, illustraties Conz, uitgeverij Clavis

Bianca Nederlof heeft al een flink aantal boeken geschreven. Ze schijft niet alleen thrillers maar ook kinderboeken. Dit is haar veertiende kinderboek. Daarnaast werkt ze als zelfstandig redacteur en corrector.

“Het raadsel rond het rode huis” is een spannend avonturen verhaal voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar die houden van fantasy, spanning, vampiers en tijdreizen.

Bren baalt dat zijn saaie vader nooit op vakantie wilt gaan. Als op een dag zijn avontuurlijke oom Waldo in een oude camper voor de deur staat weet Bren niet hoe snel hij daar polshoogte van moet nemen. Oom Waldo is op doorreis en laat Bren een mysterieus document vol symbolen zien. Om achter de betekenis te kunnen komen moet er een code achterhaald worden. Dit zou te vinden zijn in hotel ‘het Rode Huis’ wat zich bevindt in het Zwarte Woud. Bren reist mee met zijn oom. In het hotel blijkt er echter veel meer aan de hand te zijn. Het hotel staat niet alleen in een doolhof er lopen vage figuren rond en blijken er magische poorten te zijn waardoor je kunt tijdreizen. Deze kan je echter niet zonder gevaar gebruiken maar ja om daar bij stil te staan als een vampier je op de hielen zit? Tel daar een duistere vloek bij op en je gaat nagel bijtend door het verhaal.

Een mooie, duistere cover met een veelbelovende titel. Prettige korte hoofdstukken met titels die de inhoud goed dekken. Hier en daar een pagina vullende illustratie van Conz. Kortom een boek wat opgepakt en gelezen moet worden. Het is een spannend  en fantasievol verhaal. Wat af en toe griezelig is maar niet te erg voor de doelgroep.

Het heeft alle elementen die een goed en spannend fantasy verhaal zou moeten hebben. Een beetje magie, vampieren, een duister woud, een doolhof, magische poorten, door de tijd flitsen. Eigenlijk zit er heel veel in dit boek. Door de juiste dosering en introductie van personages en situaties is het van begin af aan goed te volgen en leest het snel weg.

De korte hoofdstukken en het prettige tempo laten je doorlezen tot het einde… Maar ja dat is een einde met een cliffhanger. Aan de ene kant lees je hoe het Bren is vergaan tijdens zijn spannende avontuur en smaakt het naar meer maar nu met deze cliffhanger wil je ook echt meer en dan moet je wachten.. Maar het zal best het wachten waard zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s