The Friday Five : boektitels die beginnen met een N…

De letter N…  dat moet lukken met een dikke veertig boekenplanken vol. Toch valt het mij op dat als je specifiek naar een titel gaat zoeken met een bepaalde letter dat sommige letters er best bekaaid vanaf komen…  Ik vrees al de letter Q maar dat terzijde… 

Not dead yet.. is de autobiografie van Phil Collins. Een behoorlijk dikke pil van meer dan vierhonderd pagina’s. Op zich te verwachten want deze man heeft behoorlijk wat mee gemaakt. Geboren in 1951, acteur, drummer, componist, zanger, songwriter, producer, bandlid van Flaming youth, Genesis en Brand X. Kortom een van de meest succesvolste muzikanten ter wereld die al meer dan dertig jaar in de hitlijsten opduikt. Naast zijn succes, hij verkocht meer dan 280 miljoen platen ( solo dan wel in met een band) , is hij in dit boek ook openhartig over zijn privé leven, mislukte huwelijken, zijn kinderen, alcoholverslaving en gezondheidsproblemen.  Zijn openhartigheid maakt dit een boeiend verhaal of je nu fan bent of niet. ( uitgeverij Spectrum isbn 9789000350414)

Nieuwe namen is een bundel door Eveline van de Putte , die levensverhalen heeft opgeschreven van transgender ouderen. Hoewel transgender nu meer onder de aandacht is staan we er niet altijd bij stil dat het geen modeverschijnsel is maar iets wat al net zolang bestaat als de mensheid zelf. De transgender ouderen zijn opgegroeid in een wereld zonder tolerantie, waar een operatie (nog) geen optie was, vooroordelen noem maar op.  Naast de openhartige verhalen van deze transseksuelen, travestieten, crossdressers , transvrouwen en transmannen is er een nawoord van psycholoog en transgender deskundige dr. Paula Vennix over de geschiedenis van transgenders in Nederland. Het is een boeiend boek geworden die ook zeker geschikt is voor studie- en voorlichtingsmateriaal voor hulpverleners of wie dan ook maar met transgender ouderen in aanraking komt. ( uitgeverij Brainbooks isbn 9789078905912)

de nachtlantaarn van Lisa Thompson is een ontroerend kinderboek. Nathan vlucht met zijn moeder weg naar een verlaten huisje in het bos. Ze zijn op de vlucht voor Gary en ze hopen zo van hem af te zijn. Als Nathans moeder niet terug keert van boodschappen doen is hij alleen in et huisje en heel bang voor wat er gebeurd zou kunnen zijn. Nathan zou op onderzoek moeten gaan maar hij is dus best bang. Hij krijgt gelukkig uit een onverwachte hoek hulp om zijn moeder terug te vinden van een verloren gewaande vriend en ene mysterieus meisje.  Lisa Thompson schrijft pakkend en boeiend. Ze weet als geen ander het fictieve met het hedendaagse te combineren. Ze weet te boeien en het belang van kleine dingen naar voren te brengen. Je moet immers die dingen koesteren en niet voor lief nemen.  ( uitgeverij Meis&Maas isbn 9789030503644) 

Nooit meer te druk Tony Crabbe meent dat een opgeruimd hoofd zorgt dat je kunt overleven in een overvolle wereld. Je zou er gelukkiger en gezonder van worden. Nou, dat klinkt niet verkeerd. Een boek over timemanagement die pleit voor een lege agenda. Een praktisch boek , helder opgezet met als een van de belangrijkste boodschappen is om gerichte aandacht te hebben voor de dingen die je doet en meer controle over je leven te krijgen. Een praktisch boek, praktisch opgezet, mooie vormgeving, makkelijk om dingen op onderwerp terug te zoeken. Met veel ‘oh, ja’ momenten. Vaak denk je dat wist ik wel maar iets lezen of iets in de praktijk uitvoeren zijn twee verschillende dingen. Aan mijn timemanagement is nog niet veel verbetering gekomen na het lezen van dit boek.. helaas…  (uitgeverij L.S. isbn 9789024572687).

Noodlot van Marlen Visser is het boek waar ik deze rij van vijf mee afsluit. Het is een thriller die heerlijk wegleest en mij van de zomer uit mijn leesdip wist te trekken. Marlen Visser heeft een vlotte en boeiende maar toch ook wel luchtige vertelwijze. Leuke plotopbouw waardoor je door het boek raast.  Het onderwerp is ook van alledag waardoor het niet ver-van-je-bed-show is en het daardoor extra spannend maakt. In dit verhaal valt de hoofdprijs van de postcodeloterij  een kleine gemeenschap. In het dorpje staat hierdoor het gewone leven op zijn kop en is er de vraag of er wel winnaars zijn of alleen verliezers? Journalist Evy besluit dat daar een verhaal in moet zitten en wilt gesprekken gaan voeren met de inwoners van het dorpje. Bij aankomst is het gesprek van de dag echter het overlijden van een van de inwoners en stuit ze op een groot dorpsgeheim wat een heel aparte wending krijgt.  Als je van thrillers houdt moet je deze zeker lezen! ( uitgeverij Prometheus, isbn 9789044636997)

Wil jij weten welke titels de andere bloggers konden vinden voor hun Friday Five ? Bezoek hun blogs:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s