The Friday Five: boektitels die beginnen met de letter L

DSC_0880

The Friday Five is gelanceerd door Joost (NerdyGeekyFanboy) en elke week is er een onderwerp wat besproken wordt door verschillende bloggers. Uiteraard op vrijdag ( maar deze week ben ik een dagje later). Het leuke hiervan is dat je bij elk thema je boekenplanken langs loopt en zo weer boeken tegen komt waarvan je niet eens meer wist waarvan je ze had of waarvan je denkt die ga ik snel ( weer) eens lezen.

Het thema deze week is ‘boektitels die beginnen met de letter L’.

Anke Laterveer schreef lefbek . Een roman over anders zijn. En anders is hoofdpersoon Lise maar toch zijn er veel herkenningsmomenten voor de lezer. De auteur heeft een luchtige vertelstijl maar weet hier en daar wel een snaar te raken. ( pepperbooks uitgeverij isbn 9789020608434)

Leef meer als een luiaard van Tim Collins heeft als ondertitel : “de kunst van het vertragen en ontspannen”. Leent zich niet alleen prima als cadeauboekje vanwege de kleine vorm en mooie vormgeving maar geeft je ook een kijkje hoe het anders kan. De luiaard als sparringpartner en laat zien dat je van zijn sloomheid zeker wat kunt leren. Als je dingen vanaf het ‘ondersteboven-perspectief’ van de luiaard bekijkt geeft dit verfrissende inzichten. ( uitgeverij Kosmos isbn 9789021571966)

Lijkenkrabber van Tom Thijs behoeft geen verdere toelichting. Bezoekers van mijn blog vonden daar eerder recensies over zijn boeken en weten dat ik liefhebber van horror verhalen ben en ik zo blij ben deze auteur gevonden te hebben. Bewijst maar weer eens dat goede horror niet uit de Verenigde Staten of Engeland hoeft te komen maar dat er in het Nederlands taalgebied ook goede te vinden zijn. Deze bundel duistere verhalen speelt zich af in Antwerpen en zijn niet voor softies. (uitgeverij Zilverspoor isbn 9789463081412)

Kees van Kooten schrijft in Leve het welwezen zoals we van hem gewend zijn: vol humor, een knipoog, hier en daar kritisch maar heerlijk leesbaar met een glimlach om je mond. Het was de bedoeling een aantal korte verhaaltjes te schrijven aan de hand van internationale cartoons . Een zware hartaanval overviel de auteur en hierdoor werd de bundel anders dan in de planning was. Het verhaal speelt zich nu vooral af in het ziekenhuis, de auteur raakt in conflict met een mede patiënt die een heel ander gevoel van humor heeft. Aldus de achterflap. Ik heb genoten van dit boek. Het is luchtig en het is zo mooi hoe de, soms al zeer oude cartoons, zo mooi bij het verhaal past zodat je bijna denkt dat ze er voor gemaakt waren. Het is een mooie combi in een boek wat naar mijn idee veel te weinig aandacht heeft gekregen bij verschijnen in 2015. ( uitgeverij de Harmonie, isbn 9789076174655)

Lichaamstaal van Frank van Marwijk is een must-read voor een ieder die de ander beter zou willen begrijpen en dat je daarna iemand beter kunt beïnvloeden is dan maar mooi mee genomen. Helder en duidelijk geschreven wordt je meegenomen in de wereld van de non-verbale communicatie. Mensen zenden zoveel onbewuste signalen uit door houding, gezichtsuitdrukking, gebaren, stemgeluid als je die weet op te pikken kan je een eerlijk oordeel vellen, door zaken heen prikken en kan je alles beter relativeren en op zijn juiste waarde inschatten. Dit alles in een alles behalve saaie, vormgeving, toegankelijke schrijfwijze en prima indeling waardoor je dingen snel kunt terug vinden. (uitgeverij Haystack, isbn 9789461262431 ) ( doe niet zo moeilijk, de kunst van het relativeren van deze auteur kan ik ook van harte aanbevelen) .

Wil jij weten welke titels de andere bloggers konden vinden voor hun Friday Five ? Bezoek hun blogs:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s