The Friday Five: boektitels die beginnen met de K

DSC_0873

Boeken met de letter K die was niet zo moeilijk. In idie zin keuze genoeg. Ik koos voor twee jeugdboeken, een young adult over een psychische stoornis en twee thrillers.

Kind 44Tom Rob Smith is een thriller uit 2008, uitgeverij Anthos. Het speelt zich af in 1953, in de periode dat dictator Stalin de macht heeft. In zijn ogen bestaan er alleen politieke misdaden. Een seriemoordenaar die kinderen vermoord dat is eigenlijk onmogelijk. Leo Demidov heeft de onmogelijke taak deze misdaden op te lossen maar moet wel loyaal aan de partij blijven. Dit alles tegen een heel hoge prijs. Een boeiend en spannend verhaal in het decor van een ijzig bewind. Achterdocht, complotten en slachtoffers.

Kwade vrienden- van Peter J.L.M Bernink is uitgegeven door uitgeverij Palmslag in 2016. Een thriller auteur van Nederlandse bodem die ik zeer ben gaan waarderen. Twee oude schoolvrienden komen elkaar jaren later tegen waarbij de een het leven laat. De ander wordt beschuldigt van moord. Twijfel bij de hoofdinspecteur en bij de lezer. De schrijfstijl van deze auteur is prettig en alles in een Hollandse setting of het naast je deur kan gebeuren. Inmiddels heb ik al zijn thrillers mogen lezen en hopelijk volgt er snel weer een van zijn hand.

Kom niet dichterbij- Erna Sassen, uitgeverij Leopold. Het verhaal van twee zussen. . Revae belandt in een psychiatrische inrichting en dit zet Marjolijn er toe om te kijken hoe en wat er mis ging. Dit doet ze aan de hand van herinneringen en telefoongesprekken. Het boek leest als een trein ( in zoverre treinen dat kunnen ) en geeft de zussen neer in al hun kwetsbaarheid. Een boek wat je raakt.

Koning van Katoren- Jan Terlouw, uitgeverij Lemniscaat. Dit boek behoeft geen verdere introductie. Het is een klassieker wat iedereen gelezen moet hebben.

De Keverjongen – M. G. Leonard , uitgeverij Querido. M. G. Leonard schreef de trilogie over de jongen, de held met zijn kevers, of zijn de kevers de helden? Over vriendschap, vertrouwen en bijzondere situaties vol met kriebelbeestjes. Daarnaast verscheen ook nog het ‘handboek voor de keververzamelaar’ met mooie illustraties en keverweetjes. Geweldige kinderboeken voor meiden en jongens. De vormgeving van deze boeken zijn ook top. Kevers aan de zijkanten en vrolijke kleuren.

Wil jij weten welke titels de andere bloggers konden vinden voor hun Friday Five ? Bezoek hun blogs:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s