The Friday Five: boektitels die beginnen met een J…

DSC_0838

De volgende letter van het alfabet is de letter J en die is vandaag aan de beurt om vijf titels met deze letter te benoemen in The Friday Five . Hiervoor heb ik echt letterlijk mijn boekenplanken moeten afstruinen maar uiteindelijk vijf titels er uit weten te plukken.

Jij, ik en de zee van Sandy Taylor brengt ons naar het Brighton van 1963 waar twee hartsvriendinnen alles delen met elkaar vanaf hun achtste jaar. Inmiddels zijn ze zeventien, beleven allebei hun eerste liefde en hun vriendschap is heel hecht. Tot deze op de proef wordt gesteldt.

Je onvervangbare hersnenen door Kaja Nordengen is een zeer toegankelijk boek wat een kijkje geeft in ons brein. Het brein wordt van alle kanten bekeken en uitgelicht en geeft antwoord op je vraag over hoe ze werken en waarom je ook af en toe flink op het verkeerde pad wordt gezet door je eigen brein. Het heeft een luchtige toon en is voor een ieder interessant om te lezen.

Je moet broeder worden van Leo Janssen is een bundel met columns van een vrachtwagenchauffeur die zich om liet scholen en ging werken in een verpleeghuis. Het geeft een kijkje in de keuken in de dagelijkse gang van zaken in het verpleeghuis met leuke persoonlijke anekdotes.

Het jachtseizoen van Mason Cross is een oldschool actie thriller over Carter Blake die tegen betaling mensen vindt die niet gevonden willen worden en dit uiteraard in geheel eigen stijl doet. Voor liefhebbers van de Jack Reacher boeken. Actie vanaf de eerste pagina die je boeiend door laat lezen tot de laatste.

De Johansons is een familieroman van Carla de Jong. Het verhaal over Anne die de welgestelde Johansons ontmoet. Zij raakt bevriend met de dochter en de twee zoons van het gezin tot hun vriendschap na een drama uit elkaar valt. Dertig jaar later ontmoeten zij elkaar weer. Een goed uitgewerkt verhaal met mooie karakters.

Wil jij weten welke titels de andere bloggers konden vinden voor hun Friday Five ? Bezoek hun blogs:

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s