“het geheim van het Klavertjesplein” Michael Reefs

Michael Reefs, uitgeverij Stormsteen, isbn 9789492604866/2020

Michael Reefs schreef de avonturenreeks ‘de Bieb-Bende’ over een groep kinderen ( tussen de elf en dertien jaar oud) die in twaalf delen een mysterie moeten zien op te lossen. Ze komen in elk deel een stukje verder terwijl ze van het ene in het andere avontuur rollen. Een andere serie  ‘Bram en het zoldermysterie” en ook ‘ de tempeljagers’ hebben  dezelfde portie avontuur, spanning, fantasy en magie. Verder is er ruimte voor interactie ( webpagina, QR codes) waardoor hij ook de kinderen die niet zo van lezen houden aan het lezen kan krijgen. Zijn boeken zijn laagdrempelig en super spannend en biedt een heerlijke fantasy wereld om in te verdwijnen.

En nu maken we kennis met  ‘het geheim van het Klavertjesplein’.  Althans met de bewoners die een geheim hebben en waarvan wij hopen, vanaf de eerste bladzijde, dat het verhaal ontrafeld wordt.  Het plein bevindt zich in dezelfde wereld als de Zuidbaai ligt waar de verhalen van de Bieb-Bende zich afspelen. Maar het is een zelfstandig verhaal en heeft verder niets met de boeken van die serie van doen. Als je de serie kent is de verwijzing wel leuk. Maar zoals gezegd weer een nieuw en superspannend avontuur!

Het Klavertjesplein ligt in Hartendal. Op het plein staat een bijzonder huis. Dit noemen de omwoners het vervloekte Torenhuis. Het verhaal gaat dat ‘het grote Kwaad’ in dit huis is opgesloten en dat zes sloten de deur op slot houden. Sophie, Doortje, Jerry en Rick geloven niet veel van die verhalen en willen nu wel eens weten wat ‘het grote geheim is’  dat de volwassenen niet willen vertellen. Ze willen op onderzoek uit gaan.om achter dit geheim te komen en eigenlijk wel eens een kijkje nemen in het Torenhuis. Ze gaan dus op zoek naar de zes sleutels en proberen het geheim bij de volwassenen te ontfutselen. Ze bezoeken zes excentrieke dorpbewoners die bij op het plein wonen in ieder een zeer aparte woning.  Dit brengt ze in spannende en gevaarlijke situaties én komen ze er achter dat er echt iets heel gevaarlijks is in het Torenhuis. Iets waardoor het Klavertjesplein en zijn omwoners in groot gevaar zijn.

Ik heb zelf de digitale versie gelezen maar de cover is weer een plaatje. Een mooie hardcover met zeer luxe, mooie opdruk en vervolgens nog de papieren omslag geheel in de stijl van zijn eerdere avonturenboeken van de Bieb-Bende en Bram. Als er één cover is die een uitnodiging is tot lezen dan is het deze wel.   De hoofdstukken zijn kort en er is gebruik gemaakt van een prettige leesletter waardoor het lekker weg leest.  Het taalgebruik past prima bij de doelgroep en de vertelwijze is spannend en vlot. Jee wordt in het verhaal gezogen. Sommige stukken waren niet alleen spannend maar behoorlijk eng dus  prettig als je stalen zenuwen hebt ! Vleesetende planten, een heks, enge monsters, noem maar op!  Het is een enorme mix van heel, heel veel fantasierijke gebeurtenissen en figuren.  Het is soms bijna niet bij te houden. Je rolt in een spannend avontuur en wilt niet meer stoppen met lezen. Daarnaast worden dagelijkse thema’s als vriendschap, vertrouwen, pesten, roddel en achterklap ook belicht waardoor hoe onwerkelijk het avontuur ook is er stukjes herkenning in kunnen zitten voor de lezer.

Wederom is het de auteur gelukt om zijn lezers ( klein en groot) te boeien vanaf de eerste pagina tot het einde…   Michael Reefs is een meester in het vertellen van spannende verhalen waar je gewoonweg geen genoeg van kunt krijgen.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom dit boek. Met dank aan Michael Reefs voor het mogen ontvangen van het recensie exemplaar. Op de site van Michael Reefs vind je de andere deelnemers en hun mening over het boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s