The Friday Five : boeken die ik graag als film zou willen zien….

The Friday Five heeft deze week als thema ‘  boeken die je graag in een serie en/of film zou willen zien’.  Voor degene die mijn blog een beetje volgen of die mijn enthousiasme over bepaalde titels / auteurs wel kennen weten nu meteen al welke boeken dit zullen zijn.  Totaal geen verrassing dus.  Er zijn eerder thema’s voorbij gekomen in deze rubriek waar deze titels al veelvuldig voorbij zijn gekomen.

Dus hier een zeker-niet- verrassende top vijf van titels die eigenlijk geen verdere uitleg dienen.  Al heb ik nog wel als kanttekening dat ik op de eerste plaats vind dat een film een film is ( die vaak je eigen fantasie in de weg gaat zitten ) en een boek een boek blijft ( en dus eigenlijk altijd beter is ). Door deze kanttekening was er even de twijfel of ik deze week mee zou doen omdat ik daardoor een beetje van mijn standpunt val  ( die van het boek is altijd beter) .

11796198_1148602245153588_8097022614787645697_n

De serie Bloedwetten en bijhorende verhalen lenen zich enorm voor een gigantisch mooie serie, liefst in de bioscoop omdat sommige hoofdstukken letterlijk van het scherm zullen spatten en omdat madam Lasour het niet voor minder zou doen. Die zou al die aandacht geweldig vinden omdat zij zich toch verheven voelt boven de andere karakters uit de verhalen van Sophia Drenth.  Na het zien van deze film(-s) kan Dracula wel aan de kant geschoven worden.

68363162_2173915572735132_3433999783931412480_n

De boeken van Terra Fabula van Peter DeWillis  MOETEN gewoon op het witte doek. Hier ga ik geen woorden meer aan verspillen  ‘Harry Potter eat your heart out’  dit is veel magischer en spannender!

download

De gruwelijke verhalen van Tom Thijs mogen niet in mijn rijtje ontbreken. En dan eigenlijk het kinderboek ‘ de gruweltoren’ van hem. Lijkt mij erg leuk om wat jonge kinderzieltjes te laten schrikken.

a99dd6322a0e767f2e965863bf1bbbf04cc98c41

J.Sharpe heeft boeken op geschreven in het genre van de vroegere Stephen King. ( De King verhalen die ik zeker kon waarderen). Dus waarom niet verfilmen?

unnamed

Marlen Visser schrijft thrillers en haar laatste ‘noodlot’ over het winnen van de postcodeloterij in een klein gehucht lijkt mij heerlijk om als film te zien.  Een goede thriller kijkt lekker weg en het verhaal leent zich prima voor een filmscript.

Persoonlijk duik ik liever in een hoekje met een boek, ik merk dat ik ook weinig geduld heb om een film uit te zitten. Maar als één van bovengenoemde boeken op het witte doek mag verschijnen ga ik er zeker naar kijken ( en waarschijnlijk roepen dat het boek beter was…. )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s